2010. május 5., szerda

Rózsaszín felhő

Pink cloud









Így néz ki egy virágba borult tamariska bokor... imádom!

This is my blossoming Tamarix tetranda... I love it!

7 megjegyzés:

  1. Kedves Anna!
    Azt szeretném megtudni, hogy ezeket a csodálatos képeket felhasználhatom-e képek készítéséhez?
    A blogomban láthatsz egy pár kész képet, hogy milyen felhasználásra gondoltam.
    Várom válaszod, Mariannae

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörű! A színek, és ez a szöszös-hapcis jelleg! :)

    VálaszTörlés
  3. Karina, már nagyon vártam, hogy kinyíljon a tamariska, mert egyszerűen elbűvöl a rózsaszín virágözön. Egyébként egy egyszerű, igénytelen, strapabíró növény, sokszor ültetik az autópályák elválasztósávjába.

    Kedves Mariannae! Remélem, nem haragszol meg nagyon, ha azt írom, hogy nem igazán szeretném, ha a fotóimat módosítanád. Nekem ezek a képek pont így tetszenek. A fényképeket eredeti formájukban szoktam feltenni a blogomra, nem módosítom őket digitális programokkal, csak a feliratot teszem rá és néha kivilágosítom a fénytelen, téli képeket.
    Szerintem Te is tudnál hasonló virágfotókat készíteni, még csak tükörreflexes szupergép sem kell hozzá. Nekem is csak egy zsebre vágható digitális turistagépem van, bár nagyon szeretnék egy profi fényképezőgépet... Ha gondolod, mailben vagy itt a blogon szívesen adok gyakorlati tanácsokat a fényképezéshez, amik nálam már beváltak.
    Köszönöm a megértésedet.

    Belinda, tényleg aranyosak ezek a kis virágfürtök :) Később pedig élénkzöld, fűszálszerű levelei lesznek a növénynek...

    VálaszTörlés
  4. Lehet, hogy csak nekem tűnik úgy, hogy egy picit ritkábbak a bejegyzéseid, de biztos oka van. Azzal vígasztalom magam (miközben az irodában ülök a munkahelyemen), hogy biztosan kertedben bogarászol, feltöltődsz, élvezed a tavaszi napsütést. Kívánom neked, hogy így legyen nagyon-nagyon!
    A képek csodásak, ez egy teljesen más aspektusa ennek a növénynek. Nem merültem még ennyire bele a részletekbe ennél a bokornál. Köszönöm, hogy máshogy mutatod be néha a dolgokat, mint amilyenek azok "madártávlatból".

    VálaszTörlés
  5. köszi, hogy megmutattad ezt az arcát is, igéző képek!:)

    VálaszTörlés
  6. Eszterlánc, Szentpyr köszönöm, aranyosak vagytok.
    Igen, mostanában ritkábban írok, kevesebbet fényképezek. Több oka is van. Az egyik, hogy télen elkezdtünk egy munkát, ami pihengetett pár hónapot és most újra sürgős lett a megrendelőnek. Elég sokszor van ez így... Mondjuk ez most egy nekem nagyon kedves munka, öröm vele foglalkozni, de még így is fárasztó.
    A másik, egy kicsit kevésbé egyértelmű ok, ugyanis valamiért nem érzek erős késztetést, hogy írjak. Hogy miért, az nem tudom, talán csak itt a tavasz. Inkább mást csinálok, a kertben matatok, tervezek ezt-azt, kézimunkázok... mindegy, csak ne a számítógép előtt üljek. Amúgy biztos vagyok benne, hogy megint lesz olyan időszakom, amikor minden nap felteszek majd valamit a blogra... előbb-utóbb :)

    VálaszTörlés