2009. február 23., hétfő

Tripla csokis brownie





Hozzávalók:
15 dkg liszt
20 dkg cukor
3 tojás
15 dkg vaj vagy margarin
2 dl tej
5 evőkanál kakaópor
1 tábla Tibi étcsoki
némi maradék csokimiki, csokinyúl... vagy amit találsz otthon
kevés sütőpor
csipet só

A cukrot a tojásokkal elkeverem, majd beleteszem a lisztet, a sütőport, a kakaóport, és a sót. A vajat a csokimaradékokkal megolvasztom és hozzáöntöm a masszához. Beleteszem a tejet és az apró darabokra tört étcsokit. Jól elkeverem. Kivajazott, kilisztezett lapos sütőformába öntöm. 175 fokra előmelegített sütőben kb 30 percig sütöm.

Mennyei sütemény, maga a tömör gyönyör! És kiválóan felhasználható hozzá a sok ünnepek utáni maradék csokoládé...

2 megjegyzés:

  1. Anna! Azon kívül, hogy hamarosan biztosan elkészítem én is a sütit, még lenne egy kérdésem: elárulhatnád, hogy a képek otthoni miliőben készültek vagy valamelyik kis kastélyodban?
    Legközelebb a csészékről is írj valamit, biztos vagyok benne, hogy azokhoz is tartozik valami történet.

    VálaszTörlés
  2. Hááát... sajnos egyenlőre csak "gyúrok" a kastélyomra :) De tudod, nem árt időben felkészülni, hátha egyszer meglepetésszerűen egy vidéki kúria tulajdonosa leszek.
    A csészékről anyukámat kell megkérdeznem, mert ő többet tud erről a nagyanyai örökségről.

    VálaszTörlés