2011. július 1., péntek

Lópokróc

Horseblanket


Hiába a ragyogó színárnyalatok kavalkádja, a selymes csillogás, a különleges textúra, a lópokróc lópokróc marad. És hiába a szúrós tapintás, az érdes felszín, a kissé merev tartás, a szerelem szerelem marad :)
Lassan egy hónapja elkészültem a pelerinnel, csak egyszerűen alig van időm, hogy a géphez üljek és világgá kürtöljem, mennyire tetszik. Egy dolog (az időn kívül) még hiányzik, ugyanis nincs ötletem, hogyan fogjam össze elöl a ruhadarabot. Gombbal? Csattal? Brossal? Madzaggal? Kézzel? Nem tudom... 

This is my new crocheted cape. Lovely colours, shining yarn, special texture but very rough and stinging touch, like a horseblanket. But I like it :)

13 megjegyzés:

 1. Bármerre járok és bizsu boltot találok, sáltűt keresek, de eddig még nem akadtam nyomára sehol.
  A kendőd színe csodás, így képről még puhának is látszik.

  VálaszTörlés
 2. Hát igen, a fotók és a valóság... Legfeljebb nem ujjatlan nyári pólókhoz hordom majd, hanem a ősszel és télen a kabát fölé még egy rétegnek, úgyis szörnyen fázós vagyok :)

  VálaszTörlés
 3. Szép színű nagyon ez a "lópokróc" :)!


  Sáltűt hiába keres az ember, azt se tudják általában hogy mifán terem.

  VálaszTörlés
 4. Nagyon tetszenek a szinek! En egy orias biztosture horgolnek egy viragot, vagy vmi gomb-szerut es azzal tuznem ossze...

  VálaszTörlés
 5. Nagyon szépek a színei, szívesen megnézném a formáját is! :) A fonalshop oldalán láttam sáltűt és díszkapcsokat is.

  VálaszTörlés
 6. Szerintem ez a lópokróc-ság predesztinál, bőrszíjjal esetleg vagy más, lószerszámot idéző alkalmatossággal. Meseszép, egyébként. :-))

  VálaszTörlés
 7. Cinkepiri, köszi :)
  Katalin, valami kisebbre gondoltam, mint egy virág, de még nem tudom...
  Irenka, ha teljesen elkészül, biztosan megmutatom. Nagyon egyszerű a mintája, haladós is, csak ez a fránya záródás kifogott rajtam.
  Aarkus, a bőr tetszik, fémkarikákkal... Köszi a tippet :)

  VálaszTörlés
 8. Szerintem is jó ötlet a bőr! Esetleg egy olyan hosszúkás fagombbal? Nagyon szép lett amúgy!

  VálaszTörlés
 9. A színek nagyon szépek, a minta is, ha szúr.....hát majd őszi, téli lesz.
  Van egy pulcsim amin fonal végén egy nagy fa tű lóg , azt beszúrohatod bárhová.....vagy ez is sáltű?

  VálaszTörlés
 10. úgyis veszel majd alá valamit, akkor nem zavar a lópokróc-szerűsége. ez a legszebb "lópokróc", amit életemben láttam! valami rusztikus darab: bőr, antikolt bronz vagy ezüst... valami ilyesmi illene hozzá, egyetértek az előző hozzászólókkal :)

  VálaszTörlés
 11. Én is erre gondoltam, amikor megvettem a fonalat: majd sokadik rétegnek jó lesz. Viszont az csak most jutott eszembe, hogyha ez egy lópokróc, akkor a ki is lesz a ló? Na ki??? Még jó, hogy nem szamárpokróc :)

  VálaszTörlés