2010. május 28., péntek

Elkészült :)

I finished it :)











Így néz ki egy szakadt farmernadrág, némi függönymaradék, 70 éves konyharuha cafatka, turizott bársonyszoknya és pár tenyérnyi lenvászon darab kombinációja... Nekem nagyon tetszik! A fiam már reggel rendelt is tőlem egy hasonló párnát az ő színeiben. Ha jól emlékszem, van is a szekrényben néhány használaton kívüli farmering, szerintem pont megfelelnek erre a célra...

So, this is my new pillow-case made from rest of old fabrics. I combined my grandma's 70 years old linen kitchen clothes with my son's ragged jeans, some pieces of a velvet skirt, the rest of the curtain and some black linen... I think, it's perfect, I love it! Today morning my son gave an order for an other pillow-case in his colours. As far as I can remember I have some unused denim shirt in the wardrobe, maybe they will be good for it...

18 megjegyzés:

  1. Szép! Egy kicsit talán focilabdára is emlékeztet.

    Hogy vannak az ujjaid?

    VálaszTörlés
  2. Nagyon tetszik. :)) Nagyon menne oda, ahol lakunk. :))

    VálaszTörlés
  3. Focilabda :))) A fiam rá van kattanva a focira, lehet, hogy ezért tetszett meg neki a párna... Képzeld, az ujjaim viszonylag érzéketlenné váltak, megkeményedtek... Ez biztosan az evolúció csodája :)

    Hát igen, ez a párna nem a romantikus vonalat képviseli, de nálunk úgyis keveredik mindenféle stílus, ez is bőven belefér. Nagyon szeretem a geometriát, a mértani formákat, jó volt ezekkel a hatszögekkel játszani :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem kedvencem a nagyiblokk,már alig vártam,hogy megmutassad!Tudom,milyen munkás ilyet készíteni.
    Tüneményes a kisfiad,ahogy örül neki!Ennél nagyobb elismerés nincsen is!:)
    Nálam unokám rendelt egyet fiús színekben,de mióta tavasz-nyár van,azóta nem is varrok..::(

    VálaszTörlés
  5. Nekem az tetszik benne a legjobban, amikből öszehoztad... a semmiből valamit-ez lehet a mottó!

    VálaszTörlés
  6. Le a kalappal előtted, hogy ezt összeöltögetted! :) Nagyon szép lett!

    VálaszTörlés
  7. Mammka, én a kötéssel, horgolással vagyok úgy, hogy nyáron nehezebben állok neki, ilyenkor inkább varrok. A kertben nyakig ér a gaz, de nem nagyon tudok rendet tenni az ágyásokban, mert minden nap esik az eső és csupa sár minden :( Bár lehet, hogy ez csak egy jó kifogás és egyszerűen csak lusta vagyok...
    A jövő héten megpróbálok még egy ilyen nagyis párnát megvarrni hasonló szürkés-barnás színekben, csak romantikus mintával. És persze itt van még a fiam rendelése, azt sem hanyagolhatom el :)

    VálaszTörlés
  8. Köszi Colette! Ha tudnád, mennyi ilyen maradék, kicsi anyagdarab, kidobásra szánt, "demégjóleszvalamire" holmi várja nálam a jobb napokat...

    Köszi Lidércke! Az előbb vettem észre, hogy a párnának pont olyan színei vannak, mint a macskámnak :)

    VálaszTörlés
  9. Ezterda :))) Kezd összeállni rólunk a kép: macskaszínű, szedett-vedett zizi család, ahol mindig zümmög, nyüzsög és focizik valaki... Lehetne rosszabb is ;)

    VálaszTörlés
  10. Nagyon szép lett!Nekem az is tetszik,hogy olyan sokféle texturájú anyagot kombináltál össze.Le a kalappal a kitartásod előtt!

    VálaszTörlés
  11. Köszönöm :) Amúgy nem olyan vészes egy ilyen kicsi párna elkészítése, ha megfelelően vékony anyagot választunk... Érdemes kipróbálni.

    VálaszTörlés
  12. Nagyon ötletes!Ügyes vagy! Nekem ehhez nem lenne türelmem, főleg nyáron, az tuti. A hímzések is ott várnak a szekrényben tavasz óta.:-)

    VálaszTörlés
  13. Ha a hímzéshez van türelmed, akkor szerintem ehhez is lenne. Sokkal egyszerűbb, kicsit monoton varrogatás, de teljesen kikapcsol.

    VálaszTörlés
  14. Wow, de jó lett! Ehhez tényleg kellhet türelem, de úgy tűnik megéri!!! Gratulálok!

    VálaszTörlés
  15. Köszi Pancsa! Azért egy ágytakarónak még nem állnék neki...

    VálaszTörlés