2009. június 17., szerda

Hogyan készül az Annás féle textilrózsa?

Anna's fabric-rose tutorial

Szerának sok szeretettel...
Maradék anyagdarabból kiszabunk a képen láthatóhoz hasonló alakot, majd félbehajtva összevarrjuk a szélesebbik végén ívesen.


Kifordítjuk fakanál nyelének segítségével és kivasaljuk. A szélesebbik végén a varrás mentén kézzel öltögetve beráncoljuk.


Mire a végére érünk, egészen bekunkorodik majd a rózsánk. A keskenyebbik végén elkezdjük csigavonalban feltekerni mindig hozzáöltve a közepéhez.


Ha a végére értünk, szorosan megcsomózzuk a cérnát. Ezután egy keskeny ferdepántra, kitűzőalapra és ragasztópisztolyra lesz még szükségünk.


A kitűzőalapot ráragasztjuk a rózsa aljára, majd a ferdepántot is körben ragasztóval rögzítjük.És íme a végeredmény! Vékony lenvásznat használtam, de selyemszaténból, sőt puhább farmeranyagból is el lehet készíteni. Több különböző méretű rózsát csokorba is rendezhetünk. Rátehetjük nyári ruhára, mellényre, kalapra, táskára, övre... És nem csak kislányok viselhetik! :)))

4 megjegyzés:

 1. Te egy drága vagy! Köszönöm... :)

  VálaszTörlés
 2. Anna, ez elképesztő hogy nemcsak a lakásban, de a ruhákon is milyen ügyesen használod a kretivitásod... a rózsaimádatodat már emlegetni sem merem....

  VálaszTörlés
 3. Gyönyörű a textilrózsa, meg amúgy az egész blog is. Még látogatlak. :)

  VálaszTörlés
 4. Köszönöm hölgyek! Annyira jólesik a kedvességetek!

  VálaszTörlés