2011. május 11., szerda

A kora reggeli fények...

This is my new project...









































...egészen megváltoztatják a szilva árnyalatú fonalam színeit. Bizony így is tetszik :) 
Haladgatok a lópokróc finomságú holmival, kezdem megszokni a tapintását. És hogy ne érezze egyedül magát nagy szúrósságában, soron kívül horgoltam hozzá nemezelhető fonalból egy fonaltartó alkalmatosságot is, azt a szürke szöszmöszöst a képen. Nemezelés után egyáltalán nem látszik rajta, hogyan is készült. Hamarosan készítek hozzá leírást is, csak győzzétek kivárni :)

Legyen szép estétek!

... in my new felted container :) I think it looks fantastic with its gray fluffy surface. Can you imagine that it's a crocheted thing? I will make a tutorial I hope next week.

Have a beautiful evening!

12 megjegyzés:

  1. Hát ez a tartó valami csodazép lett! Mennyire te vagy! És a benne lévő fonalból akármi készül, a színei meseszépek!

    VálaszTörlés
  2. Köszi:) Tegnap este elkészült a gyerekeknek is egy-egy horgolt kübli, csak még nem volt időm nemezelni őket. Így is jól néznek ki, de valószínűleg nemezelés után még szebbek lesznek majd.

    VálaszTörlés
  3. Az a kübli nagyon pofás.


    A lópokróc színe fonalként is szép volt, megkötve is gyönyörű!!

    VálaszTörlés
  4. Fonalból nemezelted????? Tényleg nem látszik rajta!

    VálaszTörlés
  5. Cinkepiri, köszi :)

    Julcsi, ez egy direkt nemezelésre kitalált fonal (Feltro a neve). Nagyon haladós a munka vele (7-es horgolótűvel készítettem), és utána kell mosógépben nemezelni. Én inkább kézzel csináltam, hogy lássam, ahogy alakul, erre rá is ment egy estém... De megérte :)

    VálaszTörlés
  6. Most ezeken a képeken olyan érdekes fémes színűnek látom ezt a fonaladat. Nagyon tetszik!
    Nagyon tetszik a kübli is, és az is, hogy a fotóidon mindig van valami érdekes még a főszereplőn kívül is!
    Ha most ezt a bejegyzést sem sikerül beküldenem, akkor megőszülök, és újfent üzenem Technika Ördögének, hogy nagyon elégedetlen vagyok vele!(valójában nem pont így gondolom, de így merem írásba adni...)

    VálaszTörlés
  7. Tényleg van egy kis csillogása a fonalnak, de az is olyan találomformán, helyenként. A fele készen van már a lópokróc-pelerinnek, ezért is szeretem az egyszerű mintákat :) Az általad említett pokolfajzatot ma én is elküldtem már melegebb éghajlatra (lehet, hogy hidegebbre kellett volna?), mert délelőtt nem működött a blogom...

    VálaszTörlés
  8. másnak sem működött... :(
    mi a neve ennek a gyönyörű fonalnak? (engem még az sem zavarna, hogy szúr) nem lehet, hogy mosás után finomabb lesz a tapintása? a nemezelés nekem olyan, mint a fonás és fonalfestés: csodálatos, érdekes és misztikus dolog :)

    VálaszTörlés
  9. Filana Milanonak hívják, 013-as árnyalatú. A Müllerben vettem ezt is, féláron adták :) Fele gyapjú, fele műanyag, de még ez sem zavart, mert annyira szép! Én is abban bízom egyébként, hogy egy kicsit puhább lesz mosás után, de végül is mindegy, mert külső rétegnek szánom.
    Érdekes témák: a fonás, a festés. A fonást még nem próbáltam, de már kíváncsian nézek ezzel kapcsolatos blogokat. A festéssel meg úgy jártam, hogy nem sikerült, amit szerettem volna, úgyhogy egy időre elment a kedvem tőle. nemezelés viszont nagy élmény volt, tuti készítek még nemezelt holmikat :)

    VálaszTörlés
  10. Cinkepiri, már majdnem kész a lópokróc :)

    VálaszTörlés
  11. Hát, ha későn is értem ide, de ideértem... :) Meseszép ez a szín!

    VálaszTörlés
  12. Ugye? Még azt is megbocsátottam a fonalnak, hogy olyan szörnyen szúrós. Amúgy elkészült, csak nem tudom, mivel fogjam össze az elejét... Ezen még kell gondolkoznom egy csöppet :)

    VálaszTörlés