2011. május 4., szerda

Ha akarom, hópihe...

 It can be a snowflake...
... ha akarom, virág :)
Eszter kérte tőlem egy hópihém leírását, hogy virágot készíthessen belőle. Tényleg jó ötlet színes fonalból elkészíteni a karácsonyi hópihéket, mert így teljesen máshogy mutatnak. A leírást ismét rejtjelesen készítettem el, szóljatok nyugodtan, ha valami nem teljesen érthető.

Jó horgolást!

Fonal: Puppets Perlé 8 (7398-as és 7102-es árnyalat)
Horgolótű: 1 mm

... and it can be a flower :) There are my crocheted christmas snowflakes but in other colours and they seem to be flowers. If you don't understand anything with the pattern please contact me and I try to help you.

Yarn: Puppets Perlé 8 (7398 and 7102 colours)
Hook: 1 mm

Good work!


15 megjegyzés:

 1. Nagyon szépen köszönöm! :-)

  VálaszTörlés
 2. Márta, a legegyszerűbb módja a tanulásnak, ha valaki megmutatja neked, hogyan kell egy ilyen hópihét horgolni. Nincs olyan ismerősöd, aki érti ezeket a hieroglifákat? Még gondolkodom, hogyan készítsek olyan leírást, ami érthetőbb...

  Aarkus, szívesen :)

  VálaszTörlés
 3. Köszi! Már csak világító fonalakat kellene venni:-)

  VálaszTörlés
 4. Nagyon szép minta ,nem tudom belevágjak-e?!
  Kezdő horgolóként nehéznek tűnik......de csábító

  VálaszTörlés
 5. Tündérlátta, én tudom, hol lehet kapni :)

  Judit Eszter, kezdő horgolóként (értsd: előtte semmit az ég egy világon) én is egy ehhez hasonló hópihét szerettem volna horgolni. Nem mondom, hogy nem tartott napokig, de végül is elkészült. És azóta mániákusan horgolok :) Szerény javaslatom, hogy csábulj el :)

  VálaszTörlés
 6. Danke!^^
  LG, aus Deutschland, *Manja*

  VálaszTörlés
 7. nagyon szépek, úgy szeretnék megtanulni horgolni, pláne, mióta ismerem Helent és az ő alkotásait, De ő messze van, közelembe senki se tud, könyvből meg nem olyan jó, igaz?

  VálaszTörlés
 8. Könyvből is lehet, de egyszerűbb, ha keresel a neten horgolós videókat. Ott a mozdulatot is látod, nem csak a végeredményt. Teresának vannak nagyon érthető videói. Egy próbát megérne...

  VálaszTörlés
 9. Mammkának köszönhetően eljutottam ide is...köszönöm szépen a leírást! Holnap én is elkészítem, mert gyönyörű szép! Minden jót és szépet !

  VálaszTörlés
 10. en erre most talaltam, ami persze a legjobbkor van:-) nagyon szep es ami tetszik, hogy ez nagy es filigran lesz.
  ami engem meg erdekelne, hogy te mivel kemenyited? en cukros vizet olvastam, amit ki is probaltam, de valahogy latszanak a pici cukor kristalyok:-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Egy kanál étkezési keményítőt szoktam elkeverni kb. egy deci hideg vízben, utána felmelegítem, hogy sűrű trutyis legyen. Ezt egy kicsit hűlni hagyom, aztán belepacsmagolom a horgolást, hogy jól átjárja a trutyi. Ezután kinyomkodom belőle a felesleget, és a horgolást formára igazítva egy hungaroceltáblára gombostűzöm, és hagyom megszáradni. A sötétebb színű fonalon sem fog meglátszani a keményítő. A trutyit még egy napig fel lehet használni újramelegítve, de aztán érdemes kidobni, mert megbüdösödhet.
   Jó horgolást :)

   Törlés
  2. ez erdekes. eletemben nem vettem meg kemenyitot, de majd mosst!!:-)
   koszi!

   Törlés