2011. január 25., kedd

Párnakupac

A lot of pillows









Lassan tényleg hegyekben állnak a kisebb-nagyobb párnák a lakásban. Szeretem, hogy sokan vannak és szeretném, ha még többen lennének. Jó, hogy körbe tudom bástyázni magam velük olvasáskor, beszélgetéskor, horgoláskor és a hétvégi, ebéd utáni szunyókáláskor... Olyan igazán otthonos, védelmező lesz tőlük a nappali, nem is értem, hogy lehet meglenni nélkülük.
Ha van kedvetek egy kicsit a régebbi bejegyzések között nézelődni, akkor szívmintás párna mintáját itt találjátok meg, a liláról itt, a hatszög foltosról pedig itt olvashattok.

Jó böngészést!

I think it's an easy way to make our home really cosy with handmade pillows. I like my crocheted, knitted and patchworked accessories :)
You can find the free sample of the pillow with heart pattern here, and if you are interested in, you can read in older posts about the purple one here and about the hexagon quilt here.

Have a nice time!

7 megjegyzés:

  1. Annás, annyira szeretem az alkotásaidat! Szeretem, hogy olyan finoman egyszerűek, gyönyörűek a színek, ízléses mind egytől-egyig!
    Kedvet kap, aki egy kicsit is ismeri a horgolótűt! Ha egyszer meglesz az az áhított paraszház annás-féle kiegészítőkön fognak csücsülni a kicsik-nagyok és a rongybabák!:)))) Köszönöm!

    VálaszTörlés
  2. jaj, még annyi, a lényeg!
    Hány szemmel kezdted a szivecskéset, és mennyi fonal volt rá elég?

    VálaszTörlés
  3. Eszterda, a szívecskés rész recehorgolással készült, 1 egyráhajtásos pálca és 1 láncszem ismétlésével alakul ki a hálós minta. A szív kontúrvonalában "tömör". Ezt azzal értem el, hogy ezeken a helyeken a láncszem helyett egyráhajtásos pálcát horgoltam. Hogy a szívminta két szélén is maradjon 2-2 kockányi széle a horgolásnak, 59 láncszemmel kezdtem a munkát.
    Sajnos arra már nem emlékszem, hogy mennyi fonalat horgoltam bele, de nem lehetett több 10 dkg-nál. (Sajnos az ilyen adminisztrációs dolgokban nem vagyok túl jó...)
    Majd megmutatod a kész párnát? Nagyon kíváncsi lennék rá :)

    VálaszTörlés
  4. Hasonlóan érzek ,mint Eszterda!:))
    Olyan kellemes érzések,élmények bújnak elő a képeid,munkáid láttán,hogy rögtönazonnal én is szeretnék iyeneket...Gyönyörűek,ízlésesek,nekem tetszőek!
    Köszönöm ,hogy megosztod velem és inspirálsz!:))

    VálaszTörlés
  5. Nagyon aranyos vagy Melinda :) Örülök, hogy ötletet adhatok újabb kézimunkákhoz. Azt hiszem, soha nem fogom megunni a fonalakkal, anyagokkal, színekkel való kísérletezést...

    VálaszTörlés
  6. Csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz! Én is megkívántam ezeket a párnákat! :-)

    VálaszTörlés
  7. Hát akkor uccu neki, elő a célszerszámokkal :)

    VálaszTörlés