2011. január 31., hétfő

Hihetetlen, de pont ezt a színt...

Too green



... szerettem volna! Ez a briliáns spenótzöld árnyalat hiányzott eddig az életemből! Soha többé nem akarok már más színű fonalat! Micsoda szerencse, hogy azonnal sikerült a legelső fonalfestésem!


Na most jön a találós kérdés:
Az előbb az igazat írtam, vagy zöldségeket?


A helyes megfejtők között nem sorsolok ki semmit, bár legszívesebben elajándékoznám a bejegyzés tárgyát... És ebből ki is derült, hogy egyáltalán nem tetszik ez a szín :S
Vasárnap elhatároztam, hogy életemben először gyapjúfonalat festek ételfestékkel. Egészen mély petrolkék árnyalatot szerettem volna elérni és ez a lóhereszín kerekedett ki belőle. Látjátok ti ebben azt a sok kéket és vöröset, amit a zöldhöz adtam? Mert én nem...
Tündérlátta már próbált az előbb vigasztalni, de valahogy mégsem érzem a siker ízét. Egyszerűen bosszant, hogy nem az lett a végeredmény, amit elképzeltem.
Vagy feladom, és soha többé nem festek fonalat, vagy egy életre szóló, szenvedélyes kapcsolat kezdődött a hétvégén, tele félsikerekkel és félreértésekkel :)

U.i.: A fiam imádja ezt a békaszínt, megkért, hogy készítsek neki valamit belőle... Ugye milyen rendes gyerek? :)))


My first selfdyed woolyarn isn't the right colour to me :( I wanted deep petrol yarn...

17 megjegyzés:

  1. Szerintem is béka, sárkány (mondjuk Süsü:), esetleg velociraptor lehetne belőle, de egy üde, tavaszi hernyó sárga lábakkal sem lenne rossz, pingponglabda szemekkel.:)

    VálaszTörlés
  2. ugye csak viccelsz??? ez gyonyoru!!! en imadom a faradt zoldeket es nem is tudom mennyit probaltam ilyet festeni, de valahogy vagy tul elenk vagy tul barnas lett.

    VálaszTörlés
  3. Belinda, te nem veszed komolyan az én hatalmas problémámat :) A jó hír, hogy én sem :) Valami fiús lesz a fonalból, majd beszámolok róla...

    Márta, köszönöm a biztatást!

    VálaszTörlés
  4. Kicsoda, nem vicceltem... Kimondottan sötét kékeszöldet szerettem volna festeni, de hát ezek szerint az nem úgy van, hogy az ember lánya kigondolja és már sikerül is...

    VálaszTörlés
  5. De nagyon nem! A fonalfestés mindig kísérletezés, legalábbis számomra. Persze nekem még nincs nagy tapasztalatom. De hogy szerelem, az biztos:)

    (Csak egészen halkan: Veronika lányomat kellett piros festékkel (hámosító) bekennem, ami naná, hogy ráfolyt a fehér lepedőre és naná, hogy nem jött ki belőle. Az az eszement ötletem támadt, hogy megpróbálom, hátha ilyen jól befogja majd a gyapjút is:D)

    VálaszTörlés
  6. És újragondolva az előző hozzászólásomat, nem is szerelem, hanem inkább megszállottság:)))

    VálaszTörlés
  7. Hmmm, talán igazad van. Azt hiszem, visszaadom Tündérláttának a fonalfőzős edényeket és a jövő héten veszek saját készletet a boszorkánykonyhámba :) Hámosító? Nem tudsz olyan szert, ami mély pávakékre festi a gyapjút? Lehet tőlem toroköblögető vagy bármi, csak sikerüljön végre az a szín...

    VálaszTörlés
  8. nem tudom milyen kekre gondolsz, en ilyen turkizt festettem, eloben szebb;-)

    VálaszTörlés
  9. http://www.flickr.com/photos/kicsoda/

    VálaszTörlés
  10. Nekem is nagyon imádatos ez a szín!!! :D

    VálaszTörlés
  11. Hűűű Kicsoda, ezek nagyon szépek! Nem ilyen kéket szeretnék, hanem szinte fekete zöldeskéket. Majd keresek képet hozzá.

    Kiskalács, nem lenne rossz ez a szín, ha ezt szerettem volna, de hát nem...

    VálaszTörlés
  12. Én lilát szerettem volna,és olyan szép rózsa rózsaszin lett,de szeretem igy is.Szerintem is "csak" kitapasztalás kérdése.Meg azt hiszem nem szabad nagyon ragaszkodni hozzá,hogy na pont ezt a színt szeretném,mert ugysem olyan lesz.Én mindenesetre felírtam,hogy miből mennyit kutyultam,hogy legközelebb tudjam.És még csak nem is növénnyel festettem!
    Nézd a jó oldalát!Igy hogy egyből le is csaptak rá,végül is sikerként könyvelheted el már az első próbálkozásod is!

    VálaszTörlés
  13. :-))) tudom hogy utálod ezt a zöldet, és sajnálom, hogy nem sikerült, de azért ne add fel!!! És ha már nem bírsz egy térben létezni vele, akkor csak dobd át a kerítésen, szerintem ketten is vagyunk, akik szívesen elkapjuk!

    VálaszTörlés
  14. Krisz, én még annyira rutintalan vagyok ebben a festősdiben, hogy csak úgy találomra löttyintettem ebből-abból... Meg is lett az eredménye :)

    Misu, már szokom a látványt, de még mindig nem tetszik... Most töröm a fejem, mi is készüljön belőle Siminek. Ha marad a fonalból, majd áthajigálom hozzátok :)

    VálaszTörlés
  15. Pedig szerintem gyönyörű ez a zöld, én odavagyok érte, de viccen kívül. Tanácsot adni azt viszont nem tudok.

    VálaszTörlés
  16. Amaranta, lehet, hogy nem is a színnel van baj, hanem velem :) Krisz is írta, hogy ne legyen konkrét elképzelésem a fonal színéről, mert az biztos, hogy pont olyat nem tudok festeni. Egy izgalmas kalandnak kellene felfogni a dolgot. De azért nem adom fel, hátha egyszer sikerül olyan méregzöldet kotyvasztanom :)

    VálaszTörlés