2010. február 24., szerda

Apró tündérek a kertben :)

Little fairies in my garden :)







Mára már a kertemben szinte mindenhol elolvadt a hó, csak a leghűvösebb, legárnyékosabb zugokban látni fehér foltokat... és a mogyoróbokor tövében! De ennek az utóbbinak kimondottan örülök, mivel ott egy maroknyi hóvirág bújt ki a földből.
Még karácsony előtt látni lehetett az apró zöld lándzsákat, de hetekre betemette őket a hó. Aggódtam is értük, nehogy eltörjenek, megsérüljenek a hatalmas súly alatt. De most látom, nem viselte meg őket különösebben a tél; azon kívül, hogy a szirmaik kicsit gyűröttek, más bajuk nem esett. Remélem, még egy darabig gyönyörködhetek bennük :)

Szeretnék a figyelmetekbe ajánlani egy csodás helyet, amit a következő hónap során érdemes annak felkeresni, aki szereti a hóvirágot és korán virágzó társait. Alcsútdobozon az arborétumban február végétől 3-4 héten át milliónyi hóvirág nyílik egyszerre, hihetetlen látványt nyújtva! Egy szép napsütéses hétvégén kiváló program lehet virágillatban sétálni az arborétum ösvényein. Tavaly mi is jártunk ott és idén sem hagyjuk ki ezt az évente egyszer adódó lehetőséget. Nézzétek meg a múlt évben az Alcsúti arborétumban készített képeimet itt és itt, hátha kedvet kaptok ti is egy kis kiránduláshoz :)

Legyen szép napotok!

7 megjegyzés:

  1. ä mi hóvirágain is így jártak, de ép szirommal megúszták. Az alcsúti arborétumot pedig nagyon szeretem, de ilyenkor még sose jártam ott. Na talán majd most.

    VálaszTörlés
  2. Igen, rengeteg és rengeteg csodálatos májvirág!! Nem tudom, ott mikor nyílik, nálunk már bontogatja a szirmait.. :D

    VálaszTörlés
  3. Ó,tegnap nézegettem a májvirágom helyét,még sehol semmi.:(
    Az Arborétumot nagyon szeretem,köszi,hogy írtad!!!!!

    VálaszTörlés
  4. BCili, szerintem ne hagyd ki az arborétumot, tényleg csodálatos márciusban.

    Vacskamati, neked van saját májvirágod? De jó neked...

    Mammka, biztos előbújnak majd hamarosan nálad is a májvirágok. Lehet kapni valahol? Olyan hihetetlen szép színe van!

    VálaszTörlés
  5. Ugye?? Engem is teljesen lenyűgöz.. nem is tudom, van e még ilyen hihetetlen tiszta lila színű virág. (Bár a lila eléggé közönséges szó rá..) Én egy kedves hölgytől kaptam, novemberben már nagyon hideg volt, mikor elültettem, nem is nagyon reménykedtem benne, hogy megered... remélem, megmarad, s elszaporodik. Akkor majd küldök Neked is- ha hamarább nem jutsz egy tőhöz.. :D

    VálaszTörlés
  6. olyan felüdítő látni már ezeket a kis hírnököket!!

    VálaszTörlés
  7. Vacskamati, ilyen szín nincs is :) Világítós légies lilás kékes tünemény... Ha pár év múlva tele lesz a kerted májvirággal, szavadon foglak és kérek egy kis sarjat Tőled :)

    Eszterda, ezek a hóvirágok olyan aprók és szerények, mégis körülrajongjuk őket :)

    VálaszTörlés