2010. március 24., szerda

Reggeli színek

Morning colours







Ma elég sok munka vár rám, de nem tudtam megállni, hogy le ne fényképezzem ezeket a simogató reggeli fényeket. Néha elég 5-10 perc megállni, felfigyelni a hétköznapi apróságokra, rácsodálkozni az ezerszer látott részletekre, gyönyörködni a megszokott tárgyakban. Ezért is kelek hajnalban. Ez a csendes szemlélődés a kora reggeli órákban számomra felér egy meditációval. És ha még a nap is süt, hát igazán jól indul a reggelem :)

Today I have got lots of work but I must take some photos of the morning lights in my living room. I usually get up early morning to enjoy these silent moments. And if the sun is shining, I will be happy :)

8 megjegyzés:

  1. Teljesen egyetértek az 5-10 percekkel... :)
    Ezek aranyozhatnák be a napjainkat, de jó lenne hajnalban felkelni..., de ez nekem nem megy, sokat veszítek... :)

    VálaszTörlés
  2. Télen én sem szeretek korán, sötétben kimászni az ágyból, de ilyenkor, amikor már hajnalban is süt a nap, könnyebben sikerül :)

    VálaszTörlés
  3. hasonlóan érzek én is... na és nekem segítenek a gyerekek is, hogy megláthassam a nap első sugarait.;)

    Anna kedves, korábban olvastam, hogy Enikő csatlakozna a "virághétfődhöz", ha megengednéd, én is... lehet?:)

    VálaszTörlés
  4. Kedvenc perceim a szüleimnél töltött nyári napokon azok voltak, amikor 7-kor egy kávéval kiültem a teraszra, és hallgattam a madarakat, szagolta, a friss levegőt... Nagyon jó.

    VálaszTörlés
  5. Szentpyr, hétközben nálunk a gyerekek nem hajlandóak időben kimászni az ágyból, úgyhogy a macskámmal kettecskén élvezzük az álmos reggeli csendet :) A virág-hétfőt egyébként nem én "találtam fel", egy kanadai blogon láttam az ötletet. Aranyos vagy, hogy megkérdezted, persze, hogy "megengedem", hogy virágokkal indítsd a hetedet a blogodon :) Szóval szerintem ehhez nem szükséges engedélyt kérni, magától értetődik...

    Maimoni, szerintem is :)

    VálaszTörlés
  6. jó, jó nekem így volt kerek!:))

    VálaszTörlés
  7. Az otthonunk erre való, ha tényleg otthon.... A Tiétek egészen biztosan az ! Hát ne csodálkozzon senki, hogy élvezed ! Ó, hogy irigyellek ezekért a reggeli pillanatokért ... Nekem csak hétvégén jut erre időm, sajnos....

    VálaszTörlés
  8. Szentpyr, biztosan gyönyörű a kerted, majd hétfőn meglesem a virágaidat :)

    Köszi, Anita :)

    VálaszTörlés