2010. március 12., péntek

Két füle van...

Crochet skein holder













... mégis szatyor :)
Már nagyon zavart, hogy az éppen folyamatban lévő (3, 4, 5, sőt több...) kézimunkáim mindenféle zacskókban, kartondobozokban, reklámszatyrokban hevertek szanaszét a lakásban. Így hát vettem egy nagy levegőt és a múlt héten nekiláttam horgolástartó szatyrot horgolni. Rengetegszer le kellett bontanom, mert nem voltam elégedett a formájával. Addig-addig alakítgattam, míg végül sikerült olyanra horgolnom, mint amit elképzeltem. Mostanában ez az égőpiros ejtett rabul, ezért választottam a csíkokhoz ezt a színt. De szerintem a liláimhoz és a rózsaszínekhez nem fog ennyire passzolni, ezért nemsokára horgolok egy szürke csíkosat is :)

It was so annoying to see my needleworks in cardboard boxes and shopping bags all over the whole house. So last week I crocheted this skein holder in my current favourite colours. But I have lot of violet and rose knitting wool, so I have to make other one in grey :)

17 megjegyzés:

  1. Köszi! Kicsit nagyobb méretben strandtáskának is elmenne :) Csak akkor úgy kell módosítani, hogy vállra lehessen akasztani. Azt hiszem, nem ez lesz az utolsó darab, amit készítettem...

    VálaszTörlés
  2. Nagyon is elnyerte a tetszésemet! Ügyes vagy!
    Ha nem titok akkor kíváncsi lennék, hogy milyen fonalból készült?

    VálaszTörlés
  3. Köszi Marcsi :) A fonal olyasmi, mint a Catania, csak egy kicsit vékonyabb, "Gjestal 8/4 Baby Bomull" a teljes neve. 2 szálat összefogva, 6-os tűvel horgoltam.

    VálaszTörlés
  4. Akkor azért van ilyen jó tartása!

    VálaszTörlés
  5. Még így is "lágy" egy kicsit, de nem akartam ennél szorosabbra horgolni.

    VálaszTörlés
  6. Igazán nagyon szép lett, használd örömmel és kívánom, hogy mindig jusson bele fonal :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szép lett!Egyszerű,de nagyszerű!Én is reklámszatyrozok és utálom.

    VálaszTörlés
  8. Ja megint fáj a szívem, csodaszépet készítettél megint :)

    VálaszTörlés
  9. Karina, most éppen rengeteg fonalam és anyagom van, nem merek többet venni, mert már nem férnek el. Csakhogy mindig van egy újabb ötlet, amihez be "kell" sürgősen szereznem a hozzávalókat, amit aztán félbehagyok egy még újabb ötlet miatt... Most megpróbálok pár dolgot befejezni, mielőtt újba kezdek. Bárcsak sikerülne!

    Köszi, Krisz! Ne utáld a reklámszatyrokat, hanem cseréld le :) A fonott kosarak is nagyon szépek, abban is lehet gombolyagokat tartani. Csak nálunk abba belefekszik a macska...

    Köszönöm, Hunszil :) A Horgo-blogra feltettem a leírását, az alapján horgolhatsz egyet magadnak, ha van kedved hozzá :)

    VálaszTörlés
  10. Azért én ezt a szatyrot utcai használatra is szépen el tudnám képzelni... nagyon csini darab!

    VálaszTörlés
  11. :))) De akkor kellene belső zseb is és valahogy zárhatóvá is kellene tenni, nem? Vagy túlbonyolítom? Strandszatyornak mindenesetre megfelelne egy kicsit nagyobb méretben...

    VálaszTörlés
  12. Otthon fonott kosárban tartottam a fonalakat én is.Milyen jó hogy te is pont ezt irod!Még gondolkodtam is,hogy beirjam-e...Itt nem találtam olyat ami megfogott volna.Igaz nem is kerestem.

    VálaszTörlés
  13. Pedig biztos lehet kapni szépeket arrafelé is. Ha találsz egy csinos kosarat magadnak, megmutatod?

    VálaszTörlés