2015. november 29., vasárnap

Az első gyertyát...

The first candle
















































... meg is gyújtottuk az adventi koszorún, készült négy tepsi mézeskalács is, ebből egyet elégettem, de szerencsére Siminek és nekem ízlik ilyen sötétbarnán is, úgyhogy most cinkos egyetértésben ropogtatva tüntetjük el a tárgyi bizonyítékokat :)
Az adventi koszorúnk amúgy egyáltalán nem koszorú, hanem inkább ültetvény, mert amikor az Ikeában megláttam a vicces kis pozsgás növényeket, jött is az ötlet, hogy egy lapos tálat kellene beültetni velük és közéjük állítani a gyertyákat. Lapos tálat kis szerencsével találtam egy barkácsáruházban, méretre megfelelő volt, de inkább fehér lavórnak nézett ki, mintsem karácsonyi dekorációhoz való alapnak, ezért konzultáltam Zsuzsival, és a javaslatát követve lefújtam a tálat vörösréz színű porcelánfestékkel (csak azt találtam a festékboltban). Bronzosat szerettem volna eredetileg, de még így vörösrezesen is mérföldekkel jobb az eredeti állapotánál.
Most megyek kötögetni, be kell fejeznem Simon sálját, remélem, még ma elkészülök vele...

9 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik az adventi koszorúd!!! Ezek igazi pozsgásak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Igen, ezek valódi, élő növények :)

      Törlés
  2. Nagyon kreatív "zöld"-ötlet, és ráadásul gyönyörű!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Gyertyákkal elég karácsonyi hangulatúak ezek a kis növénykék...

      Törlés
  3. Nagyon szép! Én is szeretem ami nem hétköznapi. És így igazán élő az adventi díszed! Bár pont most ahogy nézelődtem a neten a blogok között, Te jutottál eszembe, mert egy koszorú volt készítve csak színes gombolyagokból. Szép adventi készülődést kívánok! Szeretettel: Pepi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A gombolyagos koszorú is klassz ötlet, de van itt mellettem egy szörnyecske, aki gombolyagok likvidálására szakosodott, úgyhogy inkább nem kockáztatok :) Bár aggódva figyelem, mikor jön rá Szöszi, hogy a növények körül és alatt föld van, amit ügyes kis mancsokkal ki lehet piszkálni...

      Törlés
  4. De szép lett! Igaz, hogy mindig más és más ötlete támad az embernek?! :)
    Kellemes Adventet kívánok és jó mézi-ropogtatást...megnevettettél!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát igen, az ötletek csak jönnek és jönnek, nem hagynak nyugtot nekem :) Anna is beszállt a bizonyítékok eltűntetésébe, úgyhogy mára már nyoma sincs az egy tepsinyi fiaskónak :)

      Törlés
  5. nagyon szép és rendhagyó adventi dísz :)

    VálaszTörlés