2015. október 16., péntek

Szöszölgetek...

Cat + crochet friday
... szöszmötölök szép csendben :)
A macskabolyhosítás mellett azért foglalkozom mással is, például belekezdtem egy macerás, lassan készülő párnahuzatba. Ez tipikusan az a projekt, amit sűrűn félretesz az ember, mert bosszantóan aprólékos, és nem lehet csak úgy, álmodozva készíteni, mert annak tuti bontás lesz a vége.
Anna pöttyös párnájának már a hátulját horgolom, az viszont pont az a fajta kézimunka (csupa egyráhajtásos pálca), amit szinte nézni sem kell, így horgolás közben bárhol járhatnak a gondolataim. Vagy járhat a szám :)
És hogy ne legyen olyan egyszerű a dolog, tegnap elővettem a növénnyel festett fonalaimat, hogy azokból is készüljön végre valami...

15 megjegyzés:

 1. Akkor most nem unatkozol...:o))) Lehet ebben az esős, borult időben jobb is bent lenni a jó meleg szobában és kötögetni...akarom mondani, horgolni...:o)
  Szép hétvégét kívánok!!!
  (Szöszi nagyon bájos! )

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg nyomasztó ez az idő, de majd vége lesz. Várom már, hogy kisüssön a nap...

   Törlés
 2. Gyönyörű színe van ennek a mályvás árnyalatú fonalnak... :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye? Egyszerű Catania, nem is hittem a szememnek, amikor először megláttam :) A kicsit sötétebb és tompább pedig a Capri, szerintem jól mutatnak egymás mellett.

   Törlés
  2. Keresgettem a Barkában a Catania-t. Megmondanád a színkódját légyszi, hogy melyik ez az árnyalat pontosan? És ha nem túl szemtelen kérés, akkor a Capri-ét is elkérném, ha szabad. Előre is köszönöm!

   Törlés
  3. A Catania 396-os, a Capri 69-es. Mit készítesz belőlük?

   Törlés
  4. Még nem tudom, egyelőre nagyon tetszik a színük, ezért feljegyzem magamnak őket egy jövőbeni, most még előttem is titokzatos projekthez. Köszönöm még egyszer! :)

   Törlés
  5. Én is csak azért vettem ezekből a színekből egy-egy gombócot, mert annyira tetszettek :) Aztán hamar megtaláltam a hozzájuk való mintát is...

   Törlés
 3. Amikor megláttam ezt a képet, rögtön Te jutottál eszembe... :o)
  http://themurmuringcottage.tumblr.com/image/68505515357

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, pedig nem is láttad, hogy mit kötök éppen :) Illetve hogy milyen színekkel :) Mindjárt fotózok is...

   Törlés
 4. Puha macska...puha fonal...kell ennél több? :o) Szöszi Úr itt egész komoly fiatalember!
  A mintája gyönyörű, de mi készül belőle...mármint a fonalból? o)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szöszi Kisasszony puha tényleg, de kicsit sem komoly :) Egy napig gondoltuk mi is, hogy fiú, mert olyan sebes és gyulladt volt a hátsója, amikor megtaláltuk, hogy nem lehetett eldönteni a nemét. Aztán egy-két nappal később már egyértelműen látszott hogy kislány.
   Amúgy párnát horgolok, csak ez nem túl haladós fajta munka, sok kis darabot kell egymáshoz horgolásznom, ezért mindig csak egy kicsit foglalkozom ezzel, amikor valami mást éppen megunok.

   Törlés
  2. Miért gondoltam, hogy fiú?! :o) Hála Isten, hogy Ti találtátok meg és így szeretitek!
   A pöttyös párnád is amolyan ölelgetni való lett, ez is biztos szép lesz!

   Törlés
  3. Szerintem először azt írtam róla, hogy kiskandúr, talán azért gondoltad, hogy fiú. De mindegy is, a lényeg, hogy itt van velünk :)

   Törlés