2015. június 25., csütörtök

Találtam...

I found...
... tegnap este az utcán, a házunk előtt egy cicát. De lehet, hogy ő talált meg engem...

Nem, nem így nézett ki. Először észre sem vettük, a kutyasétáltató fiúk szóltak, hogy vigyük valahova a cicát, nehogy a kutyák bántsák szegényt. És akkor láttuk meg a tenyérnyi leroggyant jószágot. Menni is alig tudott, a farkára, hasára és a hátsó lábaira vastagon ráragadt a kaka, a kosz, a kavicsok, a szemei eltűntek a rászáradt csipa mögött. Büdös is volt szegénykém a végtelenségig. Nem hagyhattam kint, egyszerűen nem. Bevittem a házba, halkan rezgett a kezemben. Négy vízben megfürdettem, konkrétan beáztattam, hogy le lehessen kaparni a ráragadt mocskot. Tűrte, és látszott, ahogy megkönnyebbül, érezte, hogy nem fogjuk bántani. Törölközőbe csavartam, ölbe vettem, közben pici darabka nyers csirkemellet kapott. Remegve falta be, nagyon éhes lehetett. Hajszárítóval megszárítottuk, és akkor láttuk igazán, hogy milyen helyes kismacska, egy majdnemsziámi :) A mancsai fehér foltosak, és a szája körül sem az a klasszikus pedigrés mintájú, sőt néhol halvány csíkok is vannak a bundájában, de ez engem egy csöppet sem zavar. Szinte szerelmesen néz rám a ragyogó kék szemeivel, és úgy dorombol, hogy a szívem is vele rezeg :)
Ma délután elvisszük orvoshoz, mert fostos is kicsit, és hát különben is jó lenne, ha szakember nézné meg. Bolhája szerencsére nincs, de lehet olyan baja, amit én nem látok.

A gyerekeknek még nem szóltam, legyen meglepetés, amikor pénteken hazajönnek a nagyszülőktől.
Most pedig újra el kell pakolnom a horgolt vackaimat és az összes kisebb-nagyobb levadászható holmit. Magyarul ki kell ürítenem a házat, jöhet a minimalista stílus...

... this mini kitty on the street. Or maybe he found me :) 

23 megjegyzés:

 1. Gyönyörű jószág lesz, ha feltöltögeti teljesen az auráját, ez már most látszik. Kandúrka? S akkor az elveszett helyére érkezett egy új?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, úgy tűnik, hogy kandúr, de annyira meg van dagadva a sejhaja a fostosságtól, hogy nem merek rá megesküdni. Tegnaphoz képest sokkal jobban van, most a kanapén napozik :) És nem félt a porszívózástól, ilyen macskánk még nem volt...
   Annak örülnék igazán, ha Zeusz is megkerülne, és ez a szőr nem cseremacska lenne, hanem egy újabb családtag.

   Törlés
  2. A mi első cicánk anno a borzasztó hangos nyomtatótól nem félt, és aztán kiderült, hogy csupa atka a füle, és gyakorlatilag nem hall... de remélem, a ti kis bagettszínű új családtagotok simán csak nagyon bátor! :-)

   Törlés
  3. Délután úgyis megyünk dokihoz vele, csak észreveszi, ha atkás a füle a cicának...

   Törlés
  4. Ő biztosan, nem úgy, mint mi anno. Még jó, hogy nekünk is a dokihoz vezetett az első utunk.

   Törlés
 2. Nagyon helyes ez a kis cica! És úgy látom jó helyre került :o))) Szerintem tökéletes meglepi lesz! :o)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Úgy tűnik, jól érzi magát nálunk:) Most játszik, egy kicsi labdát kerget és pofoz, igen óvatosan...

   Törlés
  2. Nagyon kellenének ezekről a fotók a lelkünknek! :D

   Törlés
  3. Fotogén ki állatka, úgyhogy nem ússzátok meg képek nélkül :)

   Törlés
 3. Oooo, micsoda nezes ! Csuda edes pofi :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nyakbabújós kis szörny :) Most ébredt fel, úgyhogy mennem kell macskászni :)

   Törlés
 4. Ó, de csodaszép jószág! Jó kezekben lesz nálatok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Különleges kis bunda, az igaz :)

   Törlés
  2. Újra és újra visszajövök megnézni ezt a képet. Ahogy elkaptad a hálás tekintetét.... !!! Csuda egy fotós vagy te, Annás!

   Törlés
  3. Hálás bizony :) Alig lehet levakarni rólam :)

   Törlés
 5. Az a nézés mindent elárul...

  VálaszTörlés
 6. Jajj, ahogy néééz! Elfacsarodik a szívem!
  Biztos vagyok benne, hogy ő talált meg Titeket! Tudta, hogy nálatok szerető gazdikra talál, mert ahogy írsz róla! Most visszafelé olvastam a bejegyzéseid, mert mostanában nem tudok "rendesen" olvasni, háát, sok mindenről lemaradtam!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Az az érzésem, szeret nálunk lakni, és biztosan van abban valami, hogy nem véletlenül találkoztunk. Neki szüksége volt ránk, nekünk meg rá :)

   Törlés