2015. április 8., szerda

Az ilyen lehangoló...

Safflower dyed bamboo yarn


... szottyos időhöz pont ez a megfejthetetlen színű fonal illik, amiből egy egyszerű kendőt kötök. A valóságban világosabb, simább a színe, a fotó nem adja vissza jól, de ilyen időben normális képet is nehezen készítek.Sáfrányos szeklicével festettem még a télen valamikor 10-10 dkg bambuszfonalat a néhai Limonádéból. Az egyik motring narancsosrózsaszín lett, a másik rózsaszínesnarancs. Az előbbiből kötöm most a kendőt, de hogy ne legyen annyira gáz egy középkorú nőnek a klasszikus bugyirózsaszín, hát előkotortam a maradékok közül három megkezdett szürke Limonádét, az valamennyit szelídít rajta.Ugye hogy brutális színe van? Imádom :)


6 megjegyzés:

 1. A képeken nem brutális, helyenként inkább tearózsaszín (mármint: tearózsa színű), és mindenképpen gyönyörű! A sáfrányos szeklicének eddig csak az olaját ismertem, pedig milyen ügyes!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, van benne egy kis tearózsás beütés, majd ha látok hasonló színű rózsát, lefotózom :) A kendő közben elkészült, kimostam, most szárad. Kíváncsi vagyok, mennyit változott a színe...

   Törlés
 2. Lássuk a mosás utáni redményt! A pasztell most a sláger!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lesz kép róla, és egy kicsit fakult, sok sárgát eresztett magából, de nagyon korrekt árnyalata lett a kendőnek :)

   Törlés
 3. Közben visszatérek megnézegetni ezt a sáfrányos szeklicés kötemény! <3

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Csütörtökön már volt rajtam, és sikere volt :) Talán holnap le tudom fotózni...

   Törlés