2014. október 18., szombat

Napok óta...

Lovely colours from the nature


... ezeket a gombócokat pakolgatom, nézegetem, simogatom, sőt már próbáltam belőlük horgolni is, csak hát olyan kevés ez a 15 deka Drops Cotton Merino, hogy jobb lesz, ha inkább kötök valamit belőlük.
A kéket még a nyáron magyalbogyóval festettem és timsóval pácoltam. Enyhén türkiz árnyalata van, amit én különösen szeretek, és úgy tűnik tartós, nem fakul. A rózsaszínt festőbuzérral követtem el, nem kellett pácolni sem. A barna először hagymahéj levében ázott, de olyan csúf árnyalata lett, mint a kutyapiszoknak, ezért még csináltam vele valamit, ha jól emlékszem, vaspácba tettem, hogy sötétebb legyen. Szerencsére nem ment tönkre a fonal, és ezt a meleg kávébarnát nagyon is kedvelem. A három szín együtt is jól mutat, és a sok próbálgatás és fejtörés után most úgy döntöttem, csíkos kendőt kötök belőle. Már csak meg kellene találnom a kötőtűimet...



A káposztás csíkos pulcsimmal nem haladok, valahogy nincs kedvem hozzá. Valami gyors sikerélményre vágyom, talán ezért is foglalkoztat ennyire, hogy ebből a három rövid gombolyagból készítsek valamit.
Megyek is és megkeresem a kötőtűket.

Legyen szép hétvégétek!


I dyed these Cotton Merino yarn from Drops in Summer, and I will knit a little striped shawl using them. I love these colours together :)
The light petrol was made with holly berry and alum mordant, I dyed the rose with madder and the last one, the dark brown got the colour from onion skin and iron afterbath. And I go now to search my knitting needles...

Have a nice weekend!

5 megjegyzés:

  1. Instant hétvégén, gyors sikerélmény a boldogság kulcsa!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. "jó" olvasni,hogy más sem talál néhány dolgot a kézimunkázásához.:)Magamra ismerek és jó,hogy nem vagyok egyedül.:)

      Törlés
    2. Néha tényleg semmi sem akar sikerülni, de szerencsére általában hamar elmúlnak ezek a vacak időszakok.

      Törlés