2014. augusztus 16., szombat

Úgy látszik...

Blue
















































... lilákról csak álmodhatok, mert akárhogy igyekszem, kék lesz az eredmény. Ezt a selyemsálat vérszilvafa gyümölcsével festettem együstös eljárással, timsóval pácolva. A vele együtt festett csipkefonalat most áztatom, az is szép lassan elveszti a lilaságát, és egyre kékebb és kékebb... De nem adom fel, délután megyek bodzát szedni :)

12 megjegyzés:

  1. Színtiszta érzéki öröm erre a blogra jönni, de komolyan! Ez megint meseszép, Annás!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Imádom ezeket a színeket és anyagokat fotózni...

      Törlés
  2. Nekem bodzával és rézgáliccal kékes-zöldes lett a gyapjú fonalam. Bár én ennek is örülök. Nem lilát akartam,csak mást mint amilyen volt. :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az enyém most ázik timsóval, nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre. Kékeszöldes fonalaim már vannak, azokat lila káposztával festettem. Lilára vágyom, most már nagyon :)

      Törlés
  3. Csakúgy,mint az én kék tulipánom. Kétszer vettem (fémzárolt) hagymákat, mindegyik sötétbordó-féle lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az is szép lehet, bár kétségtelen, hogy a kék jóval különlegesebb...

      Törlés
  4. Dehát ez a kék csodaszép, kicsit olyan, mintha indigóval festetted volna, nem? Olyan farmerszínű... a selymen meg, pont mint a tenger!
    Nem attól lesz kék a lilából, ha lúgos vízben mossuk ki? én simán csak vízben öblítettem... így inkább a barna-szürke felé veszett a lilaságból-bordóságból a bodzás fonalam, de nem lett kék.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szürkéskék, farmerkék tényleg, és nagyon tetszik is, csak az a lila hiányzik a lelkemnek. Szerdáig ázik a fonalam a bodzalében, akkor majd meglátom, mit sikerült festenem. Én úgy tudom, hogy az ecettől lilul meg a fonal, szóval inkább savasnak kell lennie festőlének, mint lúgosnak. De úgy is olyan lesz, amilyen lenni akar :)

      Törlés
    2. Néha visszatérek ehhez a bejegyzéshez, csak azért hogy gyönyörködjem ebben a szép kékben! :-) És, sikerült a lila??

      Törlés
    3. A bodzabogyóval festett fonalam KÉK lett, szürkéskék. No comment... Amit ecettel lilítottam, az meg szürkés-zöldes-kékes, nem is igazán tetszik. Lehet, hogy beleteszem vaspácba, aztán lesz, amilyen lesz...

      Törlés
  5. Látom a krumpli folytatódott és kendővé alakult. Nekem kimondottan tetszik ez a gyönyörű kék szín!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem, a krumpli kimondottan lila volt, a kendő pedig egyértelműen kék. De talán a bodzás festés tényleg lilát ad. Szerdán megtudom :)

      Törlés