2014. június 4., szerda

Ezt a pöttöm vadkacsát...

Little duck
Fotó: Misu

... a macska szájából szedtem ki ma délután (tényleg, ez nem vicc), eléggé megijedtünk mind, a macska, a kacsa és én is. A közelünkben van egy halastó, ott sok kacsa szokott úszkálni, valószínűleg onnan került a kertünkbe, de hogy hogyan, azt fel nem foghatom, mert repülni még nem tud ez a kiskacsa.
A macskás kalandot szerencsére egy karcolás nélkül megúszta, pedig alig tudtam kiimádkozni a cirmos szájából. A megszeppent jószágot egy dobozba tettük, adtunk neki vizet, és összehívtuk a haditanácsot, hogy mi legyen a kacsával. A gyerekek meg szerették volna tartani (szívem szerint én is), de nálunk nem lett volna biztonságban, ezért inkább elvittük a tóhoz, és elengedtük.
Először beúszott a part menti nádasba, kicsit pihegett, figyelt. Aztán nekiindult, és sebesen átúszott a túlpartra.
A kép bal oldalán, a második nádcsomó alatt látszik is a kis vadkacsánk. Remélem, megtalálta a családját :)

10 megjegyzés:

 1. Sehr schön!
  Lieben Gruß,*Manja*

  VálaszTörlés
 2. Szeretem ezt a bejegyzést... :)
  Nagyon szép helyen laktok!

  VálaszTörlés
 3. Ejha, micsoda kaland! Mázlista a kiskacsa, hogy egy ilyen kedves család egy ilyen, rimánkodásra meglágyuló macskájának pofácskájába keveredett bele. Nagyon kedves jószág, remélem, jó nagyra nő a visszakapott szabadságban! :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem így terveztem az estémet, a kacsamentés kicsit felborította a programot. A kacsa tényleg mázlista, hogy a környék legbutább macskája, a Nyomi (a név kötelez :) ) fogta meg, a többiektől nem tudtam volna elvenni. És jó lenne, ha tényleg felnőhetne. Szerintem ha ezután vadkacsát látunk a tónál, azt fogjuk gondolni, ez a mi kacsánk :)

   Törlés
 4. Jajj, egyem a pici szívét! De a cicus is csak az ösztönét vadászta ki...
  Még jó, hogy időben észrevetted!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nyomi cica még csak meg sem haragudott, amiért elvettem tőle a kacsát... ilyen egyszerű szegényke :) Amúgy meg mindig mondom a macskáknak, hogy ne fogjanak madarat, de nem hallgatnak rám.

   Törlés
 5. Nagyon aranyos történet és csodaszép a környék :-)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Tényleg szép a táj, többek között ezért is költöztünk ide.

   Törlés