2013. november 14., csütörtök

Segítség!!!

Egy pár hete elég bosszantóan viselkedik velem a blogspot. Ha olyan képet akarok felrakni a blogomba, amiben sok a sötét szín, azt a képet magától kivilágosítja, teljesen elrontja. Semmit nem csinálok máshogy sem a fotózáskor, sem a blogban, amikor a képet felteszem. Próbáltam olyan képeket is feltenni, amik már régebben felkerültek a blogba, de most már azokat is elrontja, kifakítja, szemcséssé teszi. Például ezért sem tudtam szegény Pamacsról fotót feltenni, mert a fekete bundáját szürkévé és pixelessé változtatta a blogspot.
Mi lehet a baj? Ha van ötletetek vagy tapasztaltatok már hasonlót, kérlek írjátok meg, hogy mi lehet a hiba és hogyan javíthatom ki, mert magamtól nem tudok rájönni :(((

Előre is köszönöm a segítséget!


Aarkus, köszönöm a tippet, úgy látszik, működik :)))

Beillesztettem a két képet, csak hogy lássátok, miről is írtam. Az első a szokásos jpg, ahogy eddig is mindig, ami kb. 1 hónappal ezelőttig teljesen jó volt. Azóta ezt műveli a képekkel a blogspot. A második pedig png, amit Aarkus javaslatára próbáltam ki. És ebben a formátumban már nem világosítja ki, nem foltosítja meg a képet a blogspot. ÉLJEN!!!





És akkor most meg is írhatom a posztot a pomponos nyakmelegítőről :)

8 megjegyzés:

  1. Jelentsd a bloggernek, egyszer nekem nem működött a szöveg sorkizárttá tétele, írtam nekik és 1-2 héten belül javították a hibát.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi a tippet, de nem találok sehol egy mailcímet, ahova írhatnék. Hova és kinek írtál pontosan?

      Törlés
    2. Bejegyzés írásakor jobb kéz felől alul van egy kis fülecske vagy cimke: visszajelzés küldése, vagy valami hasonló, arra kattintva tudod jelezni a problémát, sőt be is tudod jelölni a képernyőn, hgoy pontosan mi is az.

      Törlés
  2. Velem is csinált ilyet, amikor a piros sapkákat tettem fel: nálam az volt a megoldás, hogy amit png-ben vagy tiff-ben pakoltam fel, ahhoz hozzányúlt, amit meg jpg-ben, ahhoz nem. Próbálj ki más képformátumokat, esetleg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én mindig jpb-ket rakok fel, most majd megpróbálok valami mást. Jaj de nem szeretek így küzdeni a számítógépes világgal...

      Törlés
  3. Régen jártam erre is..másfelé is. Micsoda szépségek születnek nálad!! Könyvek a gondozásodban. Színes, mesélő fonalak. Hordható, vidám darabok. Szeretem ám őket!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy hallok rólad :) Remélem, jól vagytok és hogy talán veled is tudok találkozni hamarosan :)
      Sajnos ha nem tudok feltenni normális képeket, akkor nem vezetem tovább a blogot :( Most is egy vicces nyakmelegítőt szerettem volna posztolni, és ezt barmolta össze a blogspot :(

      Törlés