2012. november 16., péntek

Valami mást...

Unbelievable silk

... akartam írni, szépeket erről a fonalról, hogy kicsit átadjak abból a jókedvből, amit akkor érzek, ha ránézek. De közben beleolvastam a hírekbe, és felfordult a gyomrom. Nem tudom hova tenni azt a mérhetetlen arroganciát, azt az arcátlanságot, hogy ki merik jelenteni, sőt törvénybe akarják foglalni, hogy mi nem vagyunk CSALÁD!

Most inkább visszabújok a fonalaim közé, mert még olyan cifrát találnék írni, amit magam is megbánnék...

Úgyhogy felteszek még egy képet a selyemfonalról, hátha lenyugszom...


18 megjegyzés:

 1. Lélegzetelállítóan szép a fonal, a színe...!
  Én nem merek már híreket olvasni. Cserébe viszont egyre jobban megtanuljuk, hogyan leljünk örömet a saját szűk köreinkben, egy csésze tea vagy egy szép fonal fölött, igaz?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Lassan már csak onnan lehet erőt meríteni, amilyen önmagából kifordult világban élünk...

   Törlés
 2. Óóóó ... hát mi sem vagyunk. A gyerekeink naggyából már felnőttek ... csak megértik. A "kicsi" is kirepül lassacskán, az ezek szerint, nemcsaládi fészekből.

  A fonal pedig gyönyörű!... Mondom ezt addig, amíg nem akarnak erről is "központilag" dönteni.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ó, a gyerekeim óvodás koruk óta értik, hogy mi így is összetartozunk, hogy én nem voltam "megasszony" (a lányom szava rá :) ), és nincs is vele bajuk. Nekem van azzal bajom, hogy emiatt esetleg minket, vagy később őket hátrányosan megkülönböztetik... A fonal tényleg gyönyörű, és segített is a terápiás kötögetés egy kicsit lenyugodnom :)

   Törlés
 3. Valóban csodálatos, szívet melengető ez a fonal.
  A többivel pedig ne törődj. Mi sem vagyunk család, pedig... Azt hiszem, ez már valóban nem a mi világunk.:-(

  Szép hétvégét Neked!
  Bettus

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, a hétvégém végül tényleg jó lett :) Családfasort ültettünk a falu határában - komolyan -, és a mindeni kapott egy kis táblát a saját platánjához. Természetesen erre mi azt írtuk, hogy XY CSALÁD :) Csakazértis :)

   Törlés
 4. Igen, a selyemfonal is tud nyugtató lenni(csak külsőleg!) Mi is Janival családilag elmaradottak vagyunk :-(
  Találtam egy olyan blogot, ami neked is tetszhet: http://divatkorte.blogspot.hu/
  Én eredetileg a főzős-írós oldaláról jutottam oda, az is kellemes: http://agifoz.blogspot.hu/
  Éljenek a macsok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hehe, ti még ráadásul adósok vagytok 4-5 gyerekkel is :)
   Ági blogját ismerem, szoktam olvasni :)
   És a macsok pedig ÉLJENEK!!!

   Törlés
 5. Tudod, hogy nem a törvény a fontos! Aki rátok néz, tudja, hogy kevés olyan jó hangulatú család van, mint a tiétek! Ne búslakodj, a dolgok ettől nem változnak meg! Persze a fonalak között attól még jó elbújni :-) Csodaszép fotók, engem jó kedvre derítettek!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, jól érzem magam a fonalaim, a macskáim és a családom tagjai között :) A köteményt pedig majd megmutatom :)

   Törlés
 6. Meleg, megnyugtató színeket hoztál...biztosan szép dolog készül belőle...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Fura színek, talányosak, de nagyon szépek :)

   Törlés
 7. sokszor sajnos nem zárhatjuk ki a külvilágot a mi boldog életünkből :( beszéljünk inkább a fonalról! hol vetted? mi készül belőle? :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A barkánál vettem, selyemből készült és egy boleró lett belőle. Majd mutatom. Igazad van, ez tényleg kellemesebb téma... :)

   Törlés
 8. Csodálatosan szép színe van ennek a fonalnak!
  Egyébként mi tart(ott) vissza attól, hogy összeházasodjatok? Tudom, nem a papíron múlik, de ha már úgyis komolyan gondoltátok/gondoljátok, akkor rontani nem rontana a kapcsolatotokon...

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem tudom, hogy rontana-e, de nem is javítana, tehát teljesen felesleges nekünk. Mind a ketten így éreztünk annak idején, most is beszéltünk róla, és nem változott a véleményünk. Mi már csak ilyen megátalkodottak vagyunk :)

   Törlés
 9. Még az a szerencse, hogy igazságosan mindenkit megkülönböztetnek hátrányosan valami miatt. Engem pl. azért, mert nincs egy darab gyerekem se. Cukik voltak, amikor tervezgették, hogy a gyermektelen nők majd egy kicsivel magasabb adót fizetnek. Agyrém. Esetleg kössem is fel magam nyilvánosan szégyenemben?

  Tényleg igaz, hogy a saját "körleteinken" belülről kell feltöltekeznünk, és azon igyekezni, hogy ott rendben legyenek a dolgok.
  És a fonal nagyon szép!!!!!!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindenkit meg lehet valamiért szólni, ha nagyon erőlködünk, de szerintem nem szabadna, hogy ez legyen a cél, a kirekesztés, a hátrányos megkülönböztetés. Vannak olyan barátaim, akik évek óta küzdenek, hogy kisbabájuk legyen, és egyszerűen nem sikerül nekik. Ezt nem lehet kívülről, általánosítva megszólni, büntetni.

   És a fonal tényleg nagyon szép :)

   Törlés