2012. április 12., csütörtök

Így néz ki...

Blue silver


... a vállmelegítőm, amikor éppen vállat melegít :) Azt hiszem, elnevezem kékezüstnek, mert nem jut most más az eszembe. Ha valakinek jobb ötlete van, megírhatná... És hogy lesz-e leírása, azt még nem tudom, de talán ráveszem magam idővel (kötött csipkemintához még soha nem készítettem leírást, úgyhogy elég nagy falat lenne ez nekem).

22 megjegyzés:

 1. Annyira szép! A színe a formája, minden! A medál is nagyon-nagyon tetszik! Egyszóval: tökéletes. :))

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Tényleg jól illik az egyetlen ékszerhez, amit mindig hordok. Lehet, hogy tudat alatt csak olyan holmit kötök, horgolok, amihez megy a nyakláncom?

   Törlés
 2. Kedves Annás, ne hagyj minket leírás nélkül! Ahogy egyik ismerősöm mondaná: ez nagyon ott van! Egyszerű, de az a pici levél az oldalán, pont annyi, amennyi kell. Se több, se kevesebb! El vagyok varázsolva (már megint)!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Valamikor elkészítem a leírást, de asok-sok türelemre lesz szükségetek kivárni, mert rengeteg munkám van mostanában...

   Törlés
 3. A megszokott letisztult, jó értelemben vett minimalista formavilág. Engem nagyon megfogott! Álomszép, konkrétan. Szerintem lenne igény a leírására, ellenkező esetben kénytelen lennék magam kiküzdeni a fotó alapján:)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Érdemes fotó alapján is kötni, horgolni, mert sokat lehet fejlődni vele. Persze könnyebb a kész mintákból dolgozni, de mindig mélyebb nyomot hagy, ha magadtól jössz rá a megoldásra. Szerintem próbáld meg nyugodtan, ha nem is pont ilyen lesz a végeredmény, mindenképpen a saját tervezésed lesz :)

   Törlés
 4. Annás, ez nagyon szép, elegáns, és tökéletes az a visszafogott levélminta is! Jól értem, hogy azoknak a táborát gyarapítod, akiknek a szürke a kedvenc színe?
  Csodálatos maga a fonal is, miféle?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szürke szürkével :) Imádom! A fonal pedig Zauberwiese Fini silk (67 % kid mohair, 23 % selyem, 10 % poliamid), egyszerűen bele vagyok szerelmesedve...

   Törlés
 5. De jó ötlet azt a bővítést ilyen szép mintabeékeléssel megoldani! Nagyon tetszik:) Ha lerajzolnád, az könnyebb, nem?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A rajzoláshoz is végig kell gondolni, hogy milyen lépések jönnek egymás után, és a rajz inkább a felhasználót segíti később. A szöveges és rajzos leírások a legjobbak. Hát majd nekiveselkedem valamikor...

   Törlés
 6. De jó lett!
  (Szerintem a műszaki végzettség kifejezetten előny a kötött csipke leírásának elkészítéséhez, meg azt hiszem a kitalálásához is jól jön valami matekos érintettség.)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Hát másra már nemigen veszem hasznát a mérnöki diplomámnak... Persze ez nem teljesen igaz, de jól hangzik :) Tényleg jó tisztában lenni a geometriával, de ehhez nem kell matematikusnak lenni. A tervezésnél az arányokra kell figyelni szerintem, a leírás készítése viszont sokszor tényleg egy szöveges matekfeladathoz hasonlít :)

   Törlés
 7. Ez bizony gyönyörű lett! Elegáns akárcsak a neve.

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm! Tényleg jó lesz a neve? Ne változtassak rajta? Igaz, nincs más ötletem...

   Törlés
 8. Szerelmes lettem ebbe a vallmelegitobe, ugyhogy csak szorgalmazni tudom a minta megirasat, mert muszaj lesz megkotnom. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Na jó, valamikor tényleg elkészítem a leírást, bár remeg a térdem :) Örülök, hogy újra kommentelsz, remélem, a blogodat is újra írni fogod.

   Törlés
 9. Annás,nem ér az ember lányát kísértésbe vinni...mert én is szeretnék ilyen szépséget,nanááá!:) Gyönyörűű lett!:D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm, és különben meg ér, de ér :)))

   Törlés
 10. gratulálok, ez nagyon szép! egy vagy több levél van rajta?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Mindkét oldalán van levél, de eggyel is jól nézne ki. Körbe is lehetne gyöngyökkel varrni a levél kontúrját, akkor még elegánsabb lenne.

   Törlés