2011. október 26., szerda

Cirmi elkészült

Striped woolscarf 











































Tegnap este befejeztem a Cirmi sálat. Kicsit rendezetlen, kócos az összhatása, de nem bánom, mert amikor a nyakam köré tekerve hordom, jólesően melegít :) Rendkívül egyszerű a mintája, bárki könnyen elkészítheti, ráadásul ezzel a vastag gyapjúfonallal haladós is a munka.

Cirmi gyapjúsál

Hozzávalók:
- 4 gombóc Barka Szerpentin superwash merinogyapjú Pingvin árnyalatban
- 10 mm-es körkötőtű
- 10 mm-es horgolótű

Méret: 55 cm x 15 cm + 2x 5 cm rojtozás a széleken

A körkötőtűre 100 szemet felszedünk, majd körbe-körbe haladunk simakötéssel. Két gombóc fonal megy bele a sálba, ez kb. 19 sorra elég ilyen szélességnél, ami nagyjából 15 cm magasságot ad ki. Ha elfogyott a második gombóc, nekiláthatunk a horgolt szegély elkészítésének. A minta egyszerű, a kötött szemek közé kúszószemmel kapcsoljunk hét láncszemből álló "rojtokat", végig a sál szélein. Egy-egy gombóc fonal fogy el a rojtozással. Amikor körbeértünk, eldolgozzuk a szálakat.
Nagyjából ennyi az egész, egy szabad délután és este alatt el is készülhet a sál. Remélem, tetszik :)

7 megjegyzés:

  1. Nekem Süti cicád jut erről a sálról eszembe....Köszönöm a mintát, nagyon tetszik, mert olyan egyszerű, haladós, el fogom készíteni!

    VálaszTörlés
  2. Tetszik!

    Én nehezen tudok ilyen vastag fonalból ennyire vastag tűvel kötni-horgolni.

    VálaszTörlés
  3. Pedig nem nehéz, ha puha a fonal. Csak először hozzá kell kicsit szokni, hogy nagyobbak, szélesebbek a mozdulatok :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon tetszik!
    Én Ecologico color-ból tervezem elkészíteni, hasonlít a szerpentinhez...

    VálaszTörlés
  5. Én a Müllerben vettem vastag fonalakat, lilás-szürkés-petrolosat és drappos-szürkéset, azokból is jól mutatna ez a fazon. A Szerpentinnel pedig tényleg meg vagyok elégedve, sokat hordom ezt a sálat, és meg sem látszik rajta. Pedig féltem attól, hogy filcesedni fog. Az Ecologico colort még nem próbáltam, de amilyen kíváncsi vagyok, előbb-utóbb megteszem :) Megmutatod majd a kész sálat?

    VálaszTörlés