2011. szeptember 16., péntek

A szürke valami, amitől jó kedvem lett :)

(Not yet) felted container








































Kedvelem az ilyen fonalakat, amiktől gyors sikerélményem lehet. Tegnap este pont erre volt szükségem, mert elég nyamvadtnak éreztem magam, és már a hatalmas bögrényi tömény kakaó sem segített rajtam. Muszáj volt félretennem a lassan haladó horgolásokat, odafigyelős csipkéket, kellett valami "favágás" :)
Nyáron úgyis meg kellett válnom a nemezelt fonaltartó alkalmatosságomtól, mert a tesóm elkunyerálta, én pedig azonnal vettem fonalat, hogy újra elkészíthessem magamnak. Persze a gombolyagok (ahogy az már lenni szokott) ott kuksoltak a szekrény mélyén. Mostanáig! Tegnap este a nagy nyamvadásban eszembe jutottak, és még éjfélig meg is horgoltam a gyapjúküblit. Ma délután még nemezelem, remélem a hétvégi napsütéses időben hamar meg is szárad majd. Ha készen vagyok, beszámolok az eredményről :)

Szép hétvégét!


Last night  I was in a bad mood and I needed something what give me some success, so I crocheted this container. Today I will it felting, and I hope, it will be so funny like my sister's container :)


Have a wonderful weekend!

8 megjegyzés:

  1. Ilyesféle szürkeségtől bizony nekem is jó kedvem lenne! Nagyon guszta, élvezet lehet dolgozni vele.

    VálaszTörlés
  2. Harmat, jók ezek a fonalak. Egyszer szeretnék olyan igazán gigavastag fonalból kötni vagy horgolni...

    Tündérlátta, köszi :) De akkor lesz igazán szép, ha készen lesz. Csupa szöszmösz, csupa gubanc...

    VálaszTörlés
  3. milyen fonál ez? nagyon tetszik. és kíváncsian várom a végeredményt!

    VálaszTörlés
  4. Lana Grossa Feltro, 100 % nemezelhető gyapjú, a Müllerben vettem egy leárazáson tavasszal. Most is lehet kapni, ha jól emlékszem. Jópofa fonal :)

    VálaszTörlés
  5. De miért nem nemezeled mosógépben? 3 teniszlabdával, és elvégzi helyetted... (mondom ezt én, aki még csak tervezi...)

    VálaszTörlés
  6. Teniszlabda nélkül ugyan, de már nemezeltem mosógépben, és nem lett olyan, amilyen a hosszas kézi nemezelés után. Pedig a fonalra azt írták, hogy mosógépben nemezelhető...

    VálaszTörlés