2011. szeptember 8., csütörtök

Nagyimintás sál, kicsit másként

Granny scarf in a bit different way









































Imádok nagyimintát horgolni, és sokszor azon töröm a fejem, milyen formában nem láttam még, hogyan tudnám felhasználni másféleképpen. Ennek eredményeként született Annácska új sálja Barka Mandarin Dűnéből és Hajnalból.
A minta lényege, hogy középen kezdtem a horgolást egy megfelelő méretű nagyikockával, majd ezután a nagyikocka két szomszédos oldalán oda-vissza sorokkal nagyimintát horgoltam, amíg a sál fél hosszúságát el nem értem. Ezután a kezdő nagyikocka másik két szomszédos oldalától horgoltam a sál másik szárát oda-vissza sorokkal.
Ezzel a módszerrel készült a Barka Horgolósuli 19. leckéjében bemutatott sál is, úgyhogy ha kedvetek kerekedett hasonlót készíteni, kattintsatok oda :)


I love making granny pattern and I always search for new methodes to use this great pattern. I invented an easy scarf design and I crocheted a bambooscarf to my daughter from Barka Mandarin .
I made a phototutorial to Barkafonal (other scarf, other colours but the same method), so if you like this scarf, then you can find the pattern here :)

4 megjegyzés:

  1. Ez hasonló eset, mint a te neonsárgás holmid, csak fordítva. Úgy értem fura a neonsárga egy felnőtt nőnek, de azzal a szürkével telitalálat együtt! Itt pedig ugye fura a szürke (jó, lehet, hogy homokszínű, ha már Dűne, nem tudom mennyire látom helyesen a monitoron, de nem ez a lényeg) egy kislánynak, de ezzel a pinkkel(vagy akkor már hajnalhasadás-vörös) együtt nagyon jó!

    VálaszTörlés
  2. Hát igen, ezek a fotók tényleg nem teljesen színhelyesek, meg persze mindenkinél máshogy van a monitor beállítva... Szerintem nem Anna színe ez a zöldes-szürkés árnyalat, de neki tetszik, mert fényes, selymes, rikító, feltűnő :) (A grafitszürke viszont kegyetlenül jól áll a kék szeméhez, úgyhogy egyre több szürke holmit hord, persze élettel teli színekkel kombinálva :) )

    VálaszTörlés
  3. Remélem majd láthatjuk élőben is!! Nagyon mutatós darab!

    VálaszTörlés
  4. Hát persze! Ahogy hűvösebb lesz az idő, biztosan hordani fogja :)

    VálaszTörlés