![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiMJGfKBR7LIpF4YUKis3mJCBVR3ZN7Q1b1elFz5tBqyhEmLXLF-3a6r9SUb2jbPbpHEfRe5BoKi0bK_JL7UQqQ7Iiz0MzXRge529DSn8ONr6ljJemMz0Va4WAc3D__uaUzjthYDYVHydZC/s320/07+29+036a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjEnOa4LumnXHXLd3nq821DBeCQXBszFKSjPrul05lClxZJGGV1bSn7WX4V4Vx0bKWOGqBtHR9N958DCas5BQdp_Sh-siMby7ptNsNSGiROKZrCpkVg66eiKOehBp6XUDsMjYniRV6Qu0ag/s320/07+29+030a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj_BgO5Zlx4pK71MPZqDgKTjG0_YQKQDPuc6ByZAVSArKhfBsAc6lb-Ep0xN_5YsiQAYUCN61Yuio_HX-SAPB8k9wXFSSNLzuRJ1VSk6JJrdf0FxzDKXeyMsnMYJhkqv9gWKK5GtA9PXx_e/s320/07+29+041a.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgGmGCii4rtlGOehpOiSCWNavGL7QO5uOS_zccUWNnEkfYZUrHPEubT1RY-pfTn1VRsIffWuIwopzMgggh4q6fdHUKxQdtRnzYalxBYEOKJeFjpJg6vuchXOvunfP6FaAjQwKCrFPdjCfg2/s320/07+29+013a.jpg)
Igencsak kipihentem magam a múlt héten és a gyönyörű tengerparti környezet is teljesen elvarázsolt! Talán ennek is köszönhető, hogy a tegnap ebédre sütött töltött padlizsánt kicsit átfazoníroztam. A gyerekek tátott szájjal nézték, igaz, hogy Annácska még így sem volt hajlandó megkóstolni, Simi viszont jó étvággyal befalt egy egész hajót. :)
A recept nagyon egyszerű:
3 db padlizsánt félbevágunk, a belsejüket kikanalazzuk úgy, hogy kb 0,5 cm húsa maradjon. Kikenjük belülről olíva olajjal. Közben a darált disznóhúst kevés hagymán megpirítjuk, paradicsomlevet és 2 apróra vágott paradicsomot is adunk hozzá. Bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel fűszerezzük és megsózzuk. Hozzáadjuk még a padlizsánok apróra vágott belsejét is. Ezt a masszát (a sűrűjét) belekanalazzuk a hajókba, majd sajttal borítjuk. Közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Ha túl hamar pirulna, alufóliával letakarjuk. Köretnek párolt rizst vagy pirított kenyeret kínálunk mellé.
Jó étvágyat!
Jaj, ez mekkora ötlet! Énisénis megcsinálom!!!!!! (Mihelyt lesz konyhám :-D )
VálaszTörlésHátigen, a konyhát kihagytam az összetevők közül ;)...
VálaszTörlés