2011. december 30., péntek

Gránátalma kendő

Pomegranate shawl









































Elkészültem a tűzpiros kendővel, aminek a színe a gránátalmáéra emlékeztet. Igaz, ez csak egygombócos, azaz 5 dkg Malabrigo Lace gyapjúfonalat használtam fel hozzá, végig simakötéssel, 3,5 mm-es tűvel kötöttem, a szélére pedig láncszemekből álló fodrot horgoltam. Vállkendőnek is tudom használni, nekem éppen elég, bár nem lett túl nagy, de igazából a nyakamba kötve fogom hordani, amolyan bandita módra :)

A lányomnak is elkezdtem egy nyakbavaló kendőt Gilicéből. Ha kicsit igyekszem, holnapra készen is lesz. De lehet, hogy csak jövőre :)

10 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik! A színe gyönyörű! :)

    VálaszTörlés
  2. De gyönyörű!!! Az Én színem...csodás! Azt kívánom, hogy az új évben Én is tdjak hasonló széséges holmikat alkotni! :)
    BUÉK! :)

    VálaszTörlés
  3. micsoda szííííín! nagyon tetszik a szegély is!

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szép lett, ragyog a színe! Felüdülés a szemnek a sok csipke-csoda után... Persze azokat is szeretem, de ez máááás...:)

    Vica

    VálaszTörlés
  5. Vica, én is a fonal színébe szerettem bele, nem tudtam ellenállni az intenzív ragyogásnak :) Nem kimondottan az én színem a piros, de ezt nem tudtam a boltban hagyni. Igazi csipkés kendőbe pedig még nem mertem belekezdeni...

    VálaszTörlés
  6. Hm, én már kötöttem csipkét, és még ilyet nem, ahol a fonal gyönyörűsége adja a kendő báját... Ez azért nehéz, mert nagyon kiugrik, ha nem köt az ember egyenletesen. A tiéd szééép.:)Tegnap kerestem mintát-fonalat hasonlóhoz... És kinéztem egytürkizből vízzöldbe váltó vékony csoda-motringot (by Bucilla) a régóta tervezett Citron-hoz is.:)

    VálaszTörlés
  7. Ó a Citron, ó a Bucilla-fonal... A Citron mintáját még karácsony előtt letöltöttem, de még nem találtam ki, milyen fonalból kössem meg. Bucilla csodaszép színátmenetes fonalai pedig tényleg ellenállhatatlanok, most kötök épp az egyikből tunikát. Csipkekendővel is megpróbálkozom előbb-utóbb...

    VálaszTörlés