2009. március 30., hétfő

Ibolya(szín) a lakásban


Interiors, Lazy afternoon

Belle maison

Belle maison

Interiors

Interiors, Ellmania

EH&I

EH&I

Annás, vt wonen

vt wonen

vt wonen

vt wonen

Habitania

Annás

Használjuk-e bátran lakásunkban ezt az erőteljes lila színt? Inkább ne, mert nagyon intenzív és nagyon kényes árnyalatról van szó. Nagy felületen teátrális hatású, akár nyomasztó is lehet. Viszont kisebb adagokban ragyogó színfoltja lehet otthonunknak. Kipróbálhatjuk egy-egy díszpárnán, függönyön, ágytakarón. Esetleg a fotel vagy a kanapé kárpitozása legyen lila, ekkor már jóval erősebb hatást érünk el. Aki merészebb, vagy biztosabb a dolgában (esetleg hajlandó1 hét múlva újrafesteni a nappalit), egy-egy falat lefesthet ibolyaszínre. Az eredmény mesés lesz, szó szerint, mint egy mesében, mert ez a szín valahogy nem tűnik valóságosnak...

4 megjegyzés:

  1. Hi Anna! What a fantastic post on the color purple! Just beautiful :) Thank you for visiting my blog and for your really nice comment you left a couple of weeks ago! Great blog :)

    VálaszTörlés
  2. Szerintem egy kis lila mindig jól jön... Régen elviselhetetlenül rondának tartottam, mert egyet jelentett a püspöklilával, aztán ahogy nyíladozott a szemem észrevettem a csodálatos kékeslilákat, bordóslilákat, puha-fáradt rózsaszíneseket, borús barnásakat... Gyönyörűek és a fotók is!

    VálaszTörlés
  3. Hi Jules! Thanks for your nice comment! Purple is one of my favourite colours. It's the shade of magic, something special. I'm glad you like this colour (and my post), too.
    Have a nice week!
    Anna

    VálaszTörlés
  4. Igazad van Szera, a lila hihetetlenül sokféle lehet! Mindenki megtalálhatja a hozzá illő árnyalatot. Nagyon sok múlik azon is, hogy milyen színnel kombinálod. Csak önmagában ez az erőteljes ibolyaszín nagyon uralkodik az ember lelkén, ki kell egyensúlyozni azzal, hogy más színekkel együtt használjuk. De kis mennyiségben ragyog, mint az drágakő!

    VálaszTörlés