2016. március 18., péntek

Újra itt :)

I'm here again :)
De rég nem jártam erre, már vagy másfél hónapja született az utolsó bejegyzésem. Oka van ennek is, mint mindennek.
A fonalak, textilek, színek már gyerekkorom óta érdekelnek, az évek során megtanultam kötni, varrni, horgolni. Egy ideje kíváncsi lettem a fonalfestésre is. Próbáltam a gyári festékeket, és szinte minden alkalommal csalódott voltam kissé, hogy nem pont olyan lett, mint amire vágytam, ezért el is ment a kedvem az egésztől.
Aztán jött ez a bolondság, a növénnyel festés. Megtanított türelmesnek lenni, mert sokszor napokig tart a festés. Megtanított elfogadónak lenni, mert a növények még az én kedvemért sem hajlandók előbb virágozni, előbb hozni termést. Megtanított előre gondolkodni, mert ha elspájzolok növényt vagy festőlevet, akkor nem kell teljesen igazodnom az évszakokhoz. Megtanított kíváncsinak lenni, mert mindig újabb és újabb meglepetés ér, amikor a fonal megszárad. Megtanított színesebbnek lenni, mert egyre inkább megszeretem az összes árnyalatot, amit a természet adhat nekem.
És megtanított, hogy vállaljam az álmaimat, bízzak magamban és végre kezdjek olyasmivel foglalkozni, aminek szinte minden perce örömmel tölt el :)
Annás kertje újra megtelt növényekkel, színekkel. Amikor a blogom indult, más nevet szerettem volna választani, de az már foglalt volt, így lett Annás kertje. Kifejezte az akkori énemet is, mert főként a kertemről készült fotókat posztoltam, de ahogy teltek az évek, úgy fordultam egyre inkább a kötés és horgolás felé, így az Annás kertje már kicsit furán hatott, jó lett volna valami új név, de mivel megszoktam, nem változtattam rajta. Nemrég jöttem rá, hogy növényi festéssel újra kerek lett a történet, mert a fonalfestéshez növényeket a kertemben (is) szedem :)

Annás kertje, ahol a színek teremnek...


27 megjegyzés:

 1. Milyen szép kerek egész. :)
  Talán jövő hónapban már meg is tudom nézni és simogatni a szép fonalakat. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Jössz haza? Áprilisban a Csillaghegyi gyapjúnapon találkozhatunk :)

   Törlés
  2. Igen, az a nap lesz az utolsó előtti napom otthon... Már alig várom. :)

   Törlés
 2. Mennyi gyönyörűséges szín, öröm a szemnek, a léleknek! Pár perce néztem meg egy fonalbolt új márkájának színválasztékát: csupa őszintétlen, fáradt, erőltetett, mesterséges, nem tetsző szín - felüdülés volt onnan ide jönni, most különösen!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szeretem a mesterséges színeket is, még a neonokat is, de a növényi festések páratlanok. Szó szerint, mert nincs két egyforma festés :)

   Törlés
  2. Naná, vannak szép mesterséges színek, a Catania például nagyon tuti ebben, de nem lenne nehéz ellenpéldákat se sorolni. Növényi festésben viszont még nem láttam csúnyát.

   Törlés
  3. Pedig nekem már sikerült csúnyácska (igazán unalmas) színt festenem növénnyel :) De aztán jól átfestettem másik növénnyel, így minden a legnagyobb rendben van :)

   Törlés
 3. Ezek szerint hamarosan kaphatóak lesznek ezek a szépségek?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen :) Múlt hétvégén a Kacskaringón mutatkoztak be a fonalaim, április 16-án pedig a Csillaghegyi gyapjúnapon lehet majd őket megvásárolni. Közben a készletet feltöltöm a fb-oldalamra egy albumba, ahol meg lehet őket venni. Kicsit kacifántos, de kezdetnek megteszi :)

   Törlés
 4. Gratulálok a megtermelt és leszüretelt színekhez, igazán lehengerlőek! És gratulálok a bátorságodhoz is, amivel az álmaidért küzdesz! További sok sikert kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Küzdök, küzdök, néha tényleg küzdelmes a dolog, de minden porcikámban érzem, hogy ez az én utam :)

   Törlés
 5. Jó újra itt (is) olvasni, nézelődni, simogatni, ha csak szemmel is, a fonalakat, na meg a cicut is! :) (Az fb is ok-ok, de itt jobb valahogy...)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg nagyon más a blog és fb, a kettőt egyszerre jól és szívvel működtetni elég nagy feladat. Még tanulom, hogy hogyan lehet ezt megoldani :)

   Törlés
 6. Így most valóban találó név lett az Annás kertje :o) Gyönyörűek ezek a színek!!!
  Jó újra látni itt (is)! :o)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ugye, hogy így van értelme? Jobb, mint egy névváltoztatás :) A színekkel én sem tudok betelni...

   Törlés
 7. Hi Robert, welcome to my blog :)

  VálaszTörlés
 8. Újra és újra visszatérek a sárgákhoz és kékekhez. Csodaszépek! Remélem lesz alkalmam élőben is megnézni!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kata, bármikor jöhetsz hozzánk :)

   Törlés
  2. Mennék én, de valamelyik mindig itthon betegséggel..

   Törlés
  3. Majd csak összehozzuk valahogy a találkozást... Jobbulást nektek!

   Törlés
 9. örülök, hogy vásárolni is lehet már ezeket a gyönyörűségeket :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Még csak vásárokban, de alakul valami kicsit komolyabb is :)

   Törlés
 10. :) irigylesre melto, mikor valaki batran koveti az almait.nekem ez most kulonosen inspiralo..sok sikert es oromot kivanok hozza.megprobalok ott lenni csillaghegyen hogy en is szert tehessek par gombocra ;)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Nem volt egyszerű döntés, de úgy éreztem, meg kell tennem. Mikor, ha nem most? 45 éves vagyok, még van időm felépíteni a saját világomat :) Szeretettel várlak Csillaghegyen :)

   Törlés