Rosejam and rosecake
Ígérem, nem fárasztok tovább senkit a rózsából kotyvasztott dolgaimmal, de ezt még feltétlenül meg kell mutatnom :)
Reggel leszüreteltem az egyik rózsabokrot (pont az a rózsa, ami a vázában is van), és lekvárt főztem a szirmokból. Úgy kb. 3 L lett belőle. Elég sok citromot adtam hozzá, úgyhogy inkább citromízű és rózsaillatú lett, de nekem ez a kombináció is megfelel. A színe sem túl élénk, de fura is lenne, ha rózsaszín rózsából piros lekvár sikeredne...
Délután hagyományos linzert sütöttem, és rózsalekvárral ragasztottam össze a két felét. Nagyon finom lett, igazi csajos sütemény :) Legközelebb a felső karikát tojásfehérjébe mártom, és kristálycukorban is meghempergetem majd, úgy még látványosabb, csillogóbb lesz.
Hamarosan nyílnak a levendulák, na azokból még boszorkánykodok valamit, aztán egy kis mentazselét is szeretnék készíteni, aztán pedig újabb rózsaszörpöket...
Nekem a rózsa eddig valahogy kimaradt az életemből. Mondom ... eddig!
VálaszTörlésSzépek, és biztos finomak is.
Tényleg finomak, érdemes kipróbálni valamelyik receptet.
TörlésNálatok most minden rózsa illatú, látom!
VálaszTörlésJól néznek ki a linzerek, biztos kellemes íze lehet.
Igen, éppen az újabb adag forr a tűzhelyen, és ilyenkor minden rózsaillatú :)
TörlésSzép színe lett a lekvárodnak, különleges.
VálaszTörlésKöszi :) Most vegyes rózsalekvár készül éppen: rózsaszín, sárga, pink és fehér-pink szirmokból. Meg sem tudom saccolni, milyen árnylatú lesz...
Törlésgyerekkori emlékek... utoljára akkor ittam rózsaszörpöt. eszembe sem jutott, hogy lehet rózsalekvárt is. ibolyaszörpről hallottál?
VálaszTörlésÉn csak most hallottam először a rózsaszörpről és a rózsalekvárról is, de nem is értem, hogy tudtam meglenni nélkülük :) Az ibolya is ehető, azt tudom, de éppen nincs szezonja. Tavasszal viszont feltétlenül kipróbálom (hátha lila lesz :) )
TörlésMost néztem meg a neten, tényleg lila!!! Tavasszal ki KELL próbálnom!!!
TörlésMicsoda ízek, illatok, színek!!
VálaszTörlés:)
TörlésÉn is úgy főznék de nekem nincs sajnos rózsám! Viszont főztem levendulaszörpöt! Mi mást is Tihanyban ugyebár! És készítettem egy levendulás borzselét.
VálaszTörlésJó Lett Illetve a cseresznyelekvárt is megbolondítottam vele kicsit. De még mindig a csokikrémben a legjobb.
Tihany biztosan gyönyörű ilyenkor!!! Nekem csak most nyílik a levendulám, de hétvégére biztosan szüretelni fogok belőle, hogy kipróbálhassam a levendulaszörpöt. Vagy a rózsás levendulaszörpöt. Vagy mindkettőt :)
Törlés