2010. április 26., hétfő

Virág-hétfő: Gyöngyvirág és tsai

Flower-Monday: Lily of the Valley and Co.







Nyílnak a gyöngyvirágok és a közöttük megbújik ez a kis csillag alakú növényke, aminek nem tudom a nevét... Tudna valaki segíteni, milyen virág lehet ez?

Eszterlánctól megtudtam, hogy a kis fehér csillagocska ernyős madártej, más néven ernyős sárma névre hallgat :) Köszönöm!

8 megjegyzés:

  1. Tegnap én is fotóztam ilyet, úgy tudom, a neve, csillagvirág! Nálam is lehet szerinted virág-hétfő, szívesen csatlakoznék!

    VálaszTörlés
  2. A virág neve:Ernyős madártej (ornitholagum umbellatum L.) a liliomfélékhez tartozik. Évelő növényke, számíthatsz jövőre is rá, hogy előbújik.

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nekem nagyon a medvehagyma virágjára hasonlít, most gyüjtögettünk belöle az erdöben. Nagyon könnyen meg lehet tudni az-e, mert a szára jellegzetes foghagyma illatot áraszt.
    Örülök a sok szépségnek ami a blogodon található. Köszi!

    Üdv. Adriana

    VálaszTörlés
  4. Karina, szuper lenne, ha Nálad is virágokkal kezdődne a hét!

    Eszterlánc, köszi az infót, most már tudom, hogyan hívják a kis fehér virágot. 5-6 éve nyílik nálam, de eddig nem nagyon szaporodott el, pedig nagyon szeretném.

    Adriana, medvehagymát a múlt héten kaptam, tényleg jó szagos :) De továbbadom anyukámnak, mert nálam alig van már hely.

    VálaszTörlés
  5. Még nem is láttam eddig ilyen virágot,de nagyon szép!A gyönygvirág az egyik kedvencem,az illatát nagyon szeretem.És ahogy ez a fehér csoda megbújik közte,meseszép!

    VálaszTörlés
  6. Frissek, szinte ropogósak ezek a fotók, limonádé hajnali harmatból, ilyesmi jut róla eszembe.:)

    VálaszTörlés
  7. Krisz, a nagymamám kedvence volt a gyöngyvirág, engem rá emlékeztet.

    Belinda :) Azért csak óvatosan a gyöngyvirág-limonádéval, kizárólag a szemnek való, mert mindene mérgező, csak az illata és a látványa nem...

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a válaszod, megpróbálkozom vele. Szebbé teszi a napot és jó kedvre derít a virág! Van is ma egy ilyen bejegyzésem, ha gondolod, itt: http://3fiaalkot.blogspot.com/2010/04/zebegeny-es-virag-hetfo.html
    Jó éjt!

    VálaszTörlés