2010. április 13., kedd

Nagyikocka...

Granny block...



... kicsit másként :)

Hétvégén elkapott a horgolási láz, kedvenc nagyikockáimat készítettem egy kispárnához. Már régebben is feltűnt, hogy amikor csak pár sornyi van kész ebből a mintából, pont úgy néz ki, mint egy apró szögletes medál. Elő is szedtem hirtelenjében a legvékonyabb horgolófonalamat, amit egy kis karácsonyi hópihéhez használtam, és gyorsan meg is horgoltam az első medált. Aztán a másodikat gyöngyökkel díszítve. Aztán a harmadikat rózsaszín gyöngyökkel díszítve... mert közben a kislányom is megjelent a színen és azonnal keresztkérdéseket tett fel, hogy vajon kinek is készítem én ezeket a medálokat? Tegnap reggel már fel is vette a nyakláncot, amikor elindult az oviba. Nagyon jól állt neki, különösen jól illett a szolid kis kakaóbajszához :)))

... a bit differently :)

At the weekend I crocheted some granny blocks to a cushion. I noticed the little granny square looks like a medallion. I made this little jewellery from my thinest yarn. And then I made another with pink beads to my daughter who asked who is going to get it? Yesterday she was wearing this medallion in the kindergarden. It matched well her discreet cocholatemilk-moustache :)))

7 megjegyzés:

  1. Szép lett!Főleg ilyen szépen tálalva,nagyon jól mutat!

    VálaszTörlés
  2. Mintha a nagylányomról írtál volna. Meg a kakaóbajszáról:)))

    VálaszTörlés
  3. Köszi Krisz!

    Julcsi, olyan édesek, ahogy indulás előtt méregetik magukat a tükörben, mint egy hercegnő: jól sikerült-e a frizurájuk, eléggé csillog-e a nyakláncuk? De azon az apróságon nem akadnak fenn a kisasszonyok, hogy maszatos az arcuk :)

    VálaszTörlés
  4. Szia !

    En nem tudok horgolni (meg!), de nagyon latni ezeket a csodakat, amiket alkottok paran !
    Jo itt lenni !
    Hagytam neked egy dijat nalam. Kerlek, nezz be hozzam !

    VálaszTörlés
  5. Pontosan, ahogy írod! Már kész nagylány, nem mindegy, mit vesz fel. De közben még szopja az ujját (enyém Pannikám:D) és kakaóbajsza van:))))

    VálaszTörlés
  6. :))) Van egy tippem, hogy mi sem csináltuk ezt másként annak idején, csak már elfelejtettük...

    VálaszTörlés