2010. január 6., szerda

Vintage kincsek

Vintage treasures











Tudom, tudom, a karácsonynak vége, de képtelen vagyok várni majdnem egy évet, hogy megmutassam ezeket a díszeket. Az a különlegességük, hogy anyu foncsorozta őket majd' 40 éve. Törékeny jószágok, sajnos egyre fogynak, ezért anyu pár fotó erejéig kölcsönadta őket, hogy (legalább) képen megmaradjanak.

I know, I know the christmas season is over but I wanted to show you these christmas decorations by all means. They are important for me because my mother made they 40 years ago.

9 megjegyzés:

  1. Rakosgasd csak ezeket a csodás karácsonyi hangulatot árasztó fotókat.
    Nekem még annyira karácsonyi hangulatom van, hogy egy jó darabig várok a fa lebontásával(de ronda szó ez).

    VálaszTörlés
  2. Ezek aztán az igazi értékek!!! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi Gree! Nálunk is később lesz a bontás...Hmmm... Tényleg ronda szó...

    Tudom Szera, igazi kincsek :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem is olyan nehézemre esik elfogadnom hogy a karácsonynak vége.Én ma már leszedtem a fát,csak hogy ráhangoljam magam a tényre hogy ez év elkezdedődött.

    VálaszTörlés
  5. Tegnap én is leszedtem a díszeket a kis fenyőágakról. Összegyűjtöttem és elpakoltam a kis mécseseket, angyalkákat, hópihéket. Eltüzeltem a lucabúzát, és a fenyőágakat. Eltüzeltem, mert úgy tanultam, úgy éreztem nem szabad őket kidobni (mint ahogy a karácsonyi asztalról a morzsákat sem dobom ki, hanem tűzbe vetem). Igen, más a hangulata. Elkezdődött az év. Talán rá kellene hangolódnunk a farsangra...Bár, nekem is nehéz...

    VálaszTörlés
  6. Igazatok van, tényleg nehéz elbúcsúzni egy ilyen meghitt ünneptől, de hát az élet nem állhat meg... A farsangot nem igazán szeretem. Ilyenkor én már a tavaszt várom, hogy újra kertészkedhessek. A hóvirág már kibújt a földből. Minden nap megnézem :)

    VálaszTörlés
  7. Csodaszépek a díszek! Én is imádom anyukámék karácsonyfáját végigbogarászni és megtapogatni a gyerekkorom díszeit.

    VálaszTörlés
  8. A díszeid gyönyörűek a színárnyalataik tetszenek nagyon, én még zöld dísszel nem is találkoztam.Nálunk is sokáig áll a karácsonyfa, még mindig nagyon jó az illata. Anyukáméknak is megvannak a régi gyerekkori díszek,hófehér hattyú, sárga kiscsibék,Jézus szíve és még sok minden más. :-)

    VálaszTörlés
  9. Tündérlátta, igazi időutazásnak tűnik, ha a gyerekkori tárgyaink időről időre előkerülnek :)

    Pepi, én ma bontottam le a karácsonyfát, a karácsonyi dekorációt is elpakoltam, csak a hópihék maradtak az ablakban. Még 2 hónapig tél van :)
    Volt egy pirinyó aranysárga teáskanna dísz is, de évekkel ezelőtt összetört. Ez a hosszú zöld dísz volt a kedvencem gyerekkoromban és a teáskanna...

    VálaszTörlés