2009. december 5., szombat

Mézeskalács betűk

Honeycake letters







Egész délután mézeskalácsot sütöttünk a gyerekekkel. Ők készítették a hagyományos fenyőfa, csillag, holdacska és szívformákat, én pedig a nevük betűit formáztam meg a mézes tésztából.
Nem is olyan bonyolult betűsablont készíteni, ha van otthon nyomtatónk... Számítógépen kikerestem egy nekem tetsző betűtípust, megfelelő méretűre nagyítottam és kinyomtattam. Kivágtam, rátettem a tésztára és hegyes késsel óvatosan körbevágtam. (A tészta legyen 3-4 mm vastag, hogy ne szakadjon, törjön könnyen.)
Szép szalaggal átkötve, celofánban vagy csinos fémdobozban karácsonyi ajándékként is megállja a helyét ez az illatos sütemény.
Jó étvágyat!

8 megjegyzés:

  1. Nagyon ügyes vagy!Szépek lettek a betűk, szerintem lekoppintom az ötleted!

    VálaszTörlés
  2. sztem én is szintúgy, tök jó

    VálaszTörlés
  3. Hajrá, csak süssetek sok finom betűt!!! Nekem nincs szívem megenni őket, de a lányom már felfalt egy "A" betűt...

    VálaszTörlés
  4. én sem enném meg,

    ANNA, nálam vár egy kis ajándék, nézz át

    VálaszTörlés
  5. Mi is mézeskalácsot sütöttünk a nagy lányommal a hétvégén.Ez a betü sütés nagyon jó ötlet!Legközelebb mi is kipróbáljuk!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon ügyes vagy, számomra rejtély hogy hogy nem deformálódtak el a betűk sütés közben.... Mi a titka? Megmondod? Egyébként szemet gyönyörködtető a blogod, gratulálok,jó nézelődni nálad,a képeid nagyon szépek.
    Én is csatlakozom az olvasóidhoz mától.További kellems karácsonyi készülődést kívánok!

    VálaszTörlés
  7. Szia Pepi! Nincs semmi különös titka annak, hogy a betűk megtartják a formájukat, talán csak annyi, hogy forró sütőbe teszem őket és 8-10 perc alatt már készen is vannak, idejük sincs eldeformálódni...
    Köszönöm a dicsérő szavakat, örülök, hogy tetszik a blogom :)

    VálaszTörlés
  8. Köszönöm a gyors választ, igaz most nincs időm sütögetni,( bár azt tenném és nem itt az irodában munkálkodnék...)de majd kipróbálom én is. Bizony tetszik a blogod, nagyon az én világom.:-)

    VálaszTörlés