2009. augusztus 23., vasárnap

Búcsú a Balatontól...

Bye-bye Balaton...









Nyár elején egy hetet töltöttünk volna a Balatonnál, de a rossz időjárás meghiúsította a nyaralásunkat. Egy kedves gyerekkori barátnőm meghívott minket hosszú hétvégére a nyaralójukba és még az időjárás is kegyes volt hozzánk. Strandoltunk, játszottunk és rengeteget beszélgettünk. Így utólag is örök hála és köszönet a vendéglátásért neki!
Gyerekként minden nyáron egy hetet a Fenyves-alsón táboroztunk, egy hetet pedig valamelyik Balaton parti Szot-üdülőben aszalódtunk a szüleinkkel. Ez utóbbi nem volt igazán izgalmas, viszont az úttörő tábort nagyon szerettem. (Bizony, ilyen öreg vagyok :) ! )
Azóta is úgy érzem, nem volt igazi nyarunk, ha a Balatonra nem jutottunk le, akár csak egy-két napra. A magyar tenger nélkül hiányérzetem van, hiszen olyan gyönyörű, olyan sokféle. Ha ránézek egy képre, fotóra, tudom, sőt inkább érzem, hogy a Balatonnál készült, annyira belém ivódott a hangulata. És azt gondolom, igazán itthon jó otthon lenni...

Lake Balaton is the biggest lake of Hungary. We spent some days there by my lovely friend from my childhood. It was a great time, we bathed, we played games and conversed a lot.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon ismerős volt ez a balatoni látkép:) mi is mindig fenyvesen nyaralunk:)))Gyönyörű. :)
    Hajnalban, egyedül úszni a Badacsony felé ..... hát az valami meseszerű:)))

    VálaszTörlés
  2. Szerintem bármelyik napszak szép a Balatonnál! Mondjuk, a déli parton igen sokat kell gyalogolni, hogy úszni lehessen... De melegebb a víz és kevésbé féltem a gyerekeket :)

    VálaszTörlés