2009. július 29., szerda

Padlizsánhajó

Aubergine-boat





Igencsak kipihentem magam a múlt héten és a gyönyörű tengerparti környezet is teljesen elvarázsolt! Talán ennek is köszönhető, hogy a tegnap ebédre sütött töltött padlizsánt kicsit átfazoníroztam. A gyerekek tátott szájjal nézték, igaz, hogy Annácska még így sem volt hajlandó megkóstolni, Simi viszont jó étvággyal befalt egy egész hajót. :)

A recept nagyon egyszerű:

3 db padlizsánt félbevágunk, a belsejüket kikanalazzuk úgy, hogy kb 0,5 cm húsa maradjon. Kikenjük belülről olíva olajjal. Közben a darált disznóhúst kevés hagymán megpirítjuk, paradicsomlevet és 2 apróra vágott paradicsomot is adunk hozzá. Bazsalikommal, oregánóval, kakukkfűvel fűszerezzük és megsózzuk. Hozzáadjuk még a padlizsánok apróra vágott belsejét is. Ezt a masszát (a sűrűjét) belekanalazzuk a hajókba, majd sajttal borítjuk. Közepes lángon addig sütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz. Ha túl hamar pirulna, alufóliával letakarjuk. Köretnek párolt rizst vagy pirított kenyeret kínálunk mellé.

Jó étvágyat!

2 megjegyzés:

  1. Jaj, ez mekkora ötlet! Énisénis megcsinálom!!!!!! (Mihelyt lesz konyhám :-D )

    VálaszTörlés
  2. Hátigen, a konyhát kihagytam az összetevők közül ;)...

    VálaszTörlés