Köszönöm Mammka a dicséretet! Gyermekkoromban anyukám szokta hagymahéjjal festeni a húsvéti tojást. A kalácsot viszont mindig a nagymamámmal együtt fontuk. Rá emlékeztem, miközben készítettem. És mosolyogtam, mert tudom, hogy ő is látta ezt fentről a kék égből és neki is tetszett...
Szép Húsvétot drága Anna, meg persze sok locsolót. Álomszépek a hagymás tojások (mennyivel gusztusosabb, mint a mi festékes verziónk). No de azért a gyengébbek kedvéért meg az utókornak lejegyezhetnéd a technikát. Gondolom nem ördöngősség de azért mégis ..sok hagymahéj vízben és kész? És ha már ott van az a mennyei kalács..a receptjét is szívesen venném/vennénk! Puszillak, Ágnes
ps. Még nem mondtam, de a cipelő cicáknak hatalmas sikere volt, ahogyan azt vártam.. mégegyszer milló köszönet érte.
Hahó Ági! Köszönöm a "vállveregetést"! Nagyon szépek a színes tojáskák is, ne aggódj! A hagymahéjas tojás "receptje" pedig nagyon egyszerű: 3-4 hagymáról le kell szedni a száraz héjat, vízben főzni 10-15 percig, kihalászni a héjakat, aztán a sötét színű lében megfőzni a tojásokat. Ennyi. Ha lila hagymával készíted, sötétbarna lesz a végeredmény, ha vöröshagymás lében nem túl sokáig áztatod a tojásokat, akkor narancssárga. Én túl sokáig hagytam a vöröshagymás lötyiben őket, ezért majdnem egyformák lettek a színek... Jövőre majd jobban vigyázok :) Úgy tudom, hogy céklával vörösre, spenóttal zöldre lehet festeni a tojásokat. Majd legközelebb ezt is kipróbálom...
gyönyörű minden! Én is hagymahéjjal festettem tojást,lilával.:)
VálaszTörlésKöszönöm Mammka a dicséretet! Gyermekkoromban anyukám szokta hagymahéjjal festeni a húsvéti tojást. A kalácsot viszont mindig a nagymamámmal együtt fontuk. Rá emlékeztem, miközben készítettem. És mosolyogtam, mert tudom, hogy ő is látta ezt fentről a kék égből és neki is tetszett...
VálaszTörlésSzép Húsvétot drága Anna, meg persze sok locsolót.
VálaszTörlésÁlomszépek a hagymás tojások (mennyivel gusztusosabb, mint a mi festékes verziónk). No de azért a gyengébbek kedvéért meg az utókornak lejegyezhetnéd a technikát. Gondolom nem ördöngősség de azért mégis ..sok hagymahéj vízben és kész? És ha már ott van az a mennyei kalács..a receptjét is szívesen venném/vennénk!
Puszillak,
Ágnes
ps. Még nem mondtam, de a cipelő cicáknak hatalmas sikere volt, ahogyan azt vártam.. mégegyszer milló köszönet érte.
Hahó Ági!
VálaszTörlésKöszönöm a "vállveregetést"! Nagyon szépek a színes tojáskák is, ne aggódj! A hagymahéjas tojás "receptje" pedig nagyon egyszerű: 3-4 hagymáról le kell szedni a száraz héjat, vízben főzni 10-15 percig, kihalászni a héjakat, aztán a sötét színű lében megfőzni a tojásokat. Ennyi. Ha lila hagymával készíted, sötétbarna lesz a végeredmény, ha vöröshagymás lében nem túl sokáig áztatod a tojásokat, akkor narancssárga. Én túl sokáig hagytam a vöröshagymás lötyiben őket, ezért majdnem egyformák lettek a színek... Jövőre majd jobban vigyázok :) Úgy tudom, hogy céklával vörösre, spenóttal zöldre lehet festeni a tojásokat. Majd legközelebb ezt is kipróbálom...