2009. április 22., szerda

Friss fűszerek ideje

There is a time of fresh spices





Egyik kedvencem a snidling. Még a nagymamám kertjéből hoztam egy maroknyit, amikor kertesházba költöztünk. Esszük vajas kiflivel, krumplihoz keverve, beleteszem tejszínes mártásokba, halat párolok vele... Biztosan még van millió módja, hogyan lehet felhasználni. Még a gyerekek is szeretik, mert nem olyan erőteljes az íze. És még gyönyörű is, amikor virágzik, úgyhogy a tulipánok és rózsák között találtam neki helyet...

One of my favourite spices is the chive. I brought a handful of it from my grandmother's garden when we moved into a house with garden. We eat chive with croissat, with potetoes, I take it into cream-sauce, I steam it with fish... And there are million ways to use it. Children like chive because it have got a soft taste. And this plant is nice when it is in flower so I planted it in between my roses and tulips...

2 megjegyzés:

  1. Nekem is az egyik kedvencem!!!!Már "legeltem" belőle.:)
    gyönyörűek a fotóid!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! A hagymáé az érdem, olyan szép volt ma reggel... Délben meg finom...

    VálaszTörlés