2015. augusztus 17., hétfő

Szombat reggelre...

White tunic for early fall days... or for sleeping :)
















































... elkészültem a leginkább hálóingre emlékeztető tunikával, a szálakat a kempingben, a lakókocsi előtt üldögélve dolgoztam el. Amikor estefelé megérkezett a vihar a Balatonra, már fel is tudtam venni, ebben bámultam a partról a vízre lecsapó villámokat :)
A pamut- és viszkózszálakból álló fonalat még kb. 6 évvel ezelőtt vettem egy röltexes leárazáson, és ha jól emlékszem YarnArt Summer volt az azóta elkallódott papírszalagra írva. El is kezdtem horgolni belőle egy pólót, de nem tetszett, így félretettem. Később félig lebontottam, aztán megint valami sürgősebb dolgom akadt, míg végül pár hete bevillant egy tunika ötlete, és hogy lenne is hozzá fonalam, ha teljesen lebontanám azt az elfuserált pólót. Előkerestem, bontottam, rajzoltam, kötéspróbát kötöttem, kimostam, számolgattam, kötöttem (3,5 mm-es tűvel dolgoztam és 360 g fonalat használtam fel a tunikához), kimostam, fotóztam... és mivel nagyon tetszik, hát hordani is fogom :)









Szerintem jól néz ki kendőkkel és sálakkal is, úgyhogy kellemes kora őszi felső lehet belőle. A próbababa most is lötyög a méretemre készült tunikában, úgyhogy valamit sürgősen tennem kell ez ügyben. Vagy a babát hizlalom fel, vagy én adok le néhány kilót, hogy normálisan álljanak a holmik a képeken. Sajnos az előbbire nagyobb esélyem van...

15 megjegyzés:

  1. Szeretem az egyszerű, de mutatós darabokat, amiket különféle kiegészítőkkel lehet hordani. Nagyon tetszik! Viseld egészséggel! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Ebben a hűvös időben pont jó lesz felvenni a tunikát, sőt még egy stóla sem lesz túlzás hozzá. Én is kedvelem az egyszerű holmikat, valahogy jobban érzem magam bennük.

      Törlés
  2. Nagyon szuper lett ez a tunika!!! És épp megjött hozzá a hűvösebb idő is :o)
    Szerintem a próbababán is jó áll a tunika és biztos vagyok benne, hogy rajtad is!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tudod, néha még álmodozom arról, hogy egyszer talán újra 38-as méret leszek, mint ez a csini baba :) De ha nem, hát nem...
      Ha ilyen marad az idő, holnap fel is fogom venni a tunikámat. ha kényelmes viselet, kötök még másikat is, más színben.

      Törlés
  3. Nagyon jó lett ez a tunika! az A-vonalhoz szaporitottál lefele? vagy egyenesen kötötted? teljesen hordható darab, az biztos!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fent kezdtem a nyakánál, a raglánvonalakon szaporítottam, aztán a derekáig csak róttam a köröket. A derekától lefelé szaporítottam mindkét oldalon a csípőig, onnan megint csak körben kötöttem, majd szétválasztottam az elejét és a hátát, és külön kötöttem őket, hogy hasítékok legyenek oldalt. Az ujját egyenletesen fogyasztottam végig, és jó hosszúra kötöttem, mert nekem úgy jobban tetszik. És ma fel is fogom venni a tunikát, remélem, kényelmes lesz...

      Törlés
  4. Anna remélem valahol megtalálható lesz a leírása! Nagyon szeretnék majd egy ilyen szépséget!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Leírása nincs, de ha átjössz, kiszámoljuk, hogy neked hány szemmel kell kezdeni, és a többi okosságot, hogy hogyan is kell tovább haladni. Amúgy most keresek fonalat, amiből köthetek egy újabb tunikát, és azt már jegyzetelem is majd. De határidőt nem szabok magamnak, mert úgysem tudnám betartani...

      Törlés
  5. Nagyon szép! Azt hiszem, fejest kell ugranom minden fonalas kosaramba, dobozomba, ládámba, és megkeresni az én "tunika-fonalamat". Bár az is lehet, hogy csak szülés után állok neki, mert mostani állapotomban inkább bálnát kellene kötönm magamnak... :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ó, gratulálok :) Ha mindenképpen kötni szeretnél, készíts inkább babaholmit, az olyan jó :) Kevesebb fonal is kell hozzá, hamarabb is készen van, és a babáknak olyan jó kötni, horgolni...

      Törlés
  6. Nagyon szép, napok óta nézegetem. :)

    VálaszTörlés
  7. Szepseges lett a tunikad, es megadta a lokest, hogy visszabontsak egy elkeszult darabot, amit meg nem es kesobb sem fogok felvenni. Valami ilyesmi jart az eszemben, orulok, hogy ratalaltam a tiedre. Ami kulon erdekesseg, hogy nagyon hasonlo fonalam van nekem is, csak mar regebbi, 6-7 eves biztos van mar, de sajnos a papirjai mar elkallodtak.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is sokáig tartott, amíg rávettem magam, hogy a félkész, elfuserált horgolmányt visszabontsam, és tunikát kössek belőle. De megérte :) Úgyhogy hajrá, ne fogd vissza magad :)

      Törlés