2015. augusztus 11., kedd

Ez a látvány...

Szöszi today :)
















































... fogadott az előbb a nappaliban. Nem először hever Szöszi az aktuális kézimunkámon, valamiért imád fonalak közelében lenni. Ilyenkor mindig vigyorgok, hogy milyen sok igazság van a macska-gombolyag közhelyekben, aztán hirtelen elkezdek aggódni, hogy a következő mozdulattal nem kezd-e játszani a gombolyaggal, nem körmözi-e meg a kötést. Erre is volt már példa...
Most egy tunikát kötök bontott pamutfonalból. Hosszú ujja lesz, raglánkialakítású válla, és ezt is fent kezdtem a nyakkivágásnál. Már a csípőrésznél járok, úgyhogy ha nem jön közbe semmi (és Szöszi hirtelen felindulásból nem bontja le), akkor jövő héten el is tudok készülni a tunikával. Hamarosan jön a hűvösebb idő (ugye jön???), és akkor majd fel is tudom venni.
Most nézem, hogy Szöszinek kimondottan jól áll a fehér :)

8 megjegyzés:

  1. Kedves Annás! Jól áll neki a fehér - úgy bizony! A cicák ezek szerint már csak ilyenek, nagyon oda vannak a fonalakért, a miénk sajnos szét is harapja, úgyhogy dugom előle, de nagyon. A mi Mircinkkel nem lehet kötni vagy horgolni, mert állandóan a fonal után kap, ami tekeredik a gombolyagról. Néha rá kell szólnom, akkor kicsit visszahúzódik, mint aki értette, de sajnos nagyon nagy a kísértés... és újra csak odakap és nagyon ügyes, mert neki mindig sikerül. Nagyon aranyos lett Szöszi, látszik rajta, hogy jó kezekben van és szépen fejlődik. Várom róla a kedves híreket továbbra is. Üdv.: Ibolya

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Végül Szöszinek is sikerült elrágnia a fonalat, ezt később vettem észre :( Mindegy, majd legközelebb jobban vigyázok a holmimra. De azért nem haragszom ám rá, most is itt alszik az ölemben :)

      Törlés
  2. Ez a Szöszi egyre szebb....és édesebb

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű ez a kismacska, csak a mázlisták képesek ilyen jószágot csak úgy az utcán találni - na meg akik kellően nyitottak az elesettek hangjára és a rejtett szépségre. Igazán megérdemlitek egymást! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én sem értem, mit keresett ez a kicsit sem háztartási macska itt, a világvége után két megállónyira. De örülök, hogy megtalált minket és felforgatta az életünket :)

      Törlés
  4. Olyan gyönyörű cicus!!!
    A gomolyag bizony nagy csábítás, hisz könnyen bele lehet kapaszkodni az éles karmokkal és ha ügyesen játszik vele a cica, akkor még gurulni is fog! :o)
    A tunikát kíváncsian várom, akár csak a hűvösebb időt!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A cica ügyes, a gombolyag gurul :) Ez még csak hagyján, de el is rágja a fonalat, ha nem figyelek eléggé. Tegnap este pedig a szoknyámat lopta el a kanapé karfájáról, és hurcolta be a kanapé alá...
      A tunika alakul, a hűvösebb időt is igyekszem intézni :)

      Törlés