2015. augusztus 27., csütörtök

Danielának...

Autumnal scarf for Daniela
















































...tesóm kisebb lányának készült ez a sál. A könyvemből kinézte magának a Szikra nevű modellt (nem, nem én tukmáltam rá), és beszaladtunk a Barkába, ahol a Patak fonal Homokvár árnyalatából választott három gombócot (és ezt sem én erőltettem, én biztosan valami élénkebbet választottam volna egy 11 évesnek, de ő most ezt a színvilágot kedveli).
Nagyjából egy hét alatt el is készültem a sállal, pont a szülinapjára :) Még a héten fel is adom neki postán, jól jön majd egy puha nyaktekerenc a holland őszben...

A kiscsaj egyébként megfertőződött, már májusban meg kellett mutatnom neki a horgolás alapjait, és most, a legnagyobb kánikulában is előkerültek a fonalak, a horgolótűk, és hármasban (Anna, Daniela és én) szorgosan horgolgattunk :)
















































A Patak 3 mm-es tűvel horgolva nagyon puha, ennek ellenére elég tömör lesz, kellemes kora őszi kendők és sálak készülhetnek belőle. Én már neki is láttam a következőnek, Annának készül a sejtmintás stóla Sellő árnyalatból. Rojtokat is kért rá. Kap :)

6 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszik a színe!!! Sok mindenhez fel tudja majd venni :o)
    Jó neki, hogy van kitől tanulnia a horgolást...:o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerencsére sok türkiz színű holmija van Danielának, azokkal tényleg jól mutat. Nekem a kicsit szürkébb barnák tetszenek, úgyhogy pont ilyen sálam nem lesz... Olyan flottul nem megy ám ez a horgolástanítás, évente csak kétszer lehetséges, és valami egészen fura holland-magyar-angol kutyuléknyelven próbálunk egymással kommunikálni :)

      Törlés
  2. Nagyon szép lett. Nekem nem igazám jönnek be a Patak színei gombócban, de ez így "formára horgolva" kifejezetten klassz lett.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A Patakból a sárgászöldes színt és a szürkét kedvelem, és persze a nyersfehéret. A lazac sem rossz azért... Néha teljesen megváltozik egy fonal karaktere, ha elkészül belőle valami. Én is láttam már olyan fonalat, amiből nem lett volna kedvem semmit sem készíteni, aztán csak csodálkoztam, hogy más milyen klassz holmit kötött vagy horgolt belőle.

      Törlés
  3. De nagyon csini ennek a próbababának a rucija! Mind! Teljes az összhang!
    De hol a kis Szöszi?! :o)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A kendő Danieláé, a farmerdzsekimet mostanában Anna nyúlja le, de a póló még szerencsére teljesen az enyém :) Holnap fotózok Szöszit. Ha hagyja...

      Törlés