2015. június 28., vasárnap

Szöszivel...

Sleeping Szöszi :)
















































... nem egyszerű az élet, pedig nagyon rendes kismacska, kedves, bújós, dorombolós, játszik és alszik is rendesen, csak hát fostos még mindig szegényke. Ez neki legalább olyan kellemetlen, mint nekünk, ebben biztos vagyok. Én meg egyre jobban elfáradok, mert ennyit már rég takarítottam...
Igen, Szöszi lett a neve a kis bolyhoskának, egyrészt a bundája színe miatt, másrészt mert olyan kis szösz az egész. Amikor papírgalacsinokat kerget a lakásban, hát komolyan olyan, mint egy porcica :) Néha pedig a pofija kisrókára emlékeztet... Ja igen, közben kiderült, hogy 5 hetes és hogy kislány :)
A gyerekek teljesen elolvadtak tőle, nagy hanggal jöttek be a házba, először nem is értették, miért ülök a kanapén, és miért nem megyek eléjük. Aztán meglátták Szöszit, és nem kellett magyarázkodnom. Egész este a cicát szeretgették, játszottak vele, és Anna legnagyobb örömére a kicsi szőr őt választotta pótpótmaminak :)

Szöszi is our new kitty, her name comes from blonde (szőke in Hungarian) and from fluffy (szöszös). She is about 5 weeks old and yes, he is she :)

11 megjegyzés:

  1. :)))
    Tesóm meg azon vihogott, hogy a kanapéhoz ennél jobban passzoló macskát nem is lehetett volna találni...

    VálaszTörlés
  2. Előre bocsátom, nem biztos, hogy megeszi, de próbálj a tejébe keverni egy kis útifű maghéjat. Ha nem ismered ezt a csodaszert, nézz utána a neten.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a tippet, meg is nézem mindjárt, bár úgy tűnik, megoldódott a dolog, két napja nyugi van :) Most egyéb gondok akadtak, mert eddig használta az almot, most viszont a nappali egyik sarkát nézi wc-nek... Eddig azt hittem, ledoktorálhatok macskából, de mindig meglepnek valamivel...

      Törlés
  3. Nagyon találó kis nevet választottatok ennek az apró gombócnak!

    VálaszTörlés
  4. Nem szabad neki tejet adni, mert attól van hasmenése, és az akár el is viheti ebből az életből... Csak laktózmentes tejet szabad neki adni, ha már mindenképpen tejet adtok, de minek a tej? Kölyökmacskáknak való tejet is lehet kapni a Rossmannban is meg minden más helyen, ahol cicakajákat árulnak. Jobb az alu-tasakos macskaeledel és a konzerv. Ha azt akarjátok, hogy az alomba szokjon, akkor ne cseréljétek le az egész almot, hanem csak amit beleprodukált, mert akkor ő azért érzi a szagát és visszajár a "helyére. Üdv.: Ibolya

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ibolya, köszönöm, hogy aggódsz Szösziért :) Tejet egy cseppet nem adtunk neki, pontosan tudom, hogy milyen hatása lehet a cicákra. Elárvult kiscicáknak való tápot kapott úgy másfél hétig, és azóta vizet iszik, ezt elleste Titusztól, a másik macskánktól. Szöszi már az almot is használja, bár időnként vannak "balesetek", és akkor gyorsan feltakarítok (citromos mosogatószerrel), hogy ott semmiképpen ne érezze a saját nyomát. Szöszi amúgy okos kis állat, szerintem rendben leszünk :)

      Törlés
  5. Kedves Annás! Nagyon örülök, hogy Szöszi javul! Minden jót kívánok nektek, sok örömöt a cicával! Mi nagyon szeretjük a mi kis Mircinket, aki egy egyszerű kis cirmos házimacska, és egyszerűen belopta magát a szívünkbe. Arra szeretnélek kérni, hogy továbbra is követhessük a blogodon a cicaságokat!
    Üdvözlettel: Ibolya

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ibolya, persze hogy lesznek cicaságok a blogon, imádom a macskákat :) Okos, hálás kis teremtmények, nélkülük nem is lenne teljes a családunk. Mircinek sok simogatást küldök! Minden jót! Annás

      Törlés
  6. Mi pont egy hete fogadtunk be egy cicát és annyira megy szegénynek a hasa, hogy szinte állandóan takarítok utána... már féreghajtót is kapott... nem tudom mit lehetne még adni neki a diétás kaján kívül... van esetleg valami ötleted? Szöszinek hogy múlt el?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De jó, hogy lett cicátok :) Bár először akadnak problémák, mindent meg lehet oldani. Tejet ne kapjon a cica, mert tényleg hasmenést okozhat, inkább kismacskáknak való tápot kapjon, ez amolyan anyatejpótló táp. Szöszinek főztem annak idején rizsnyákot is (rizst kicsi vízben), az olyan sűrű trutyi, annak a levét megitta. Főztem bele pici csirkemellet is, biztos azért :) A legjobb viszont, ha orvos is látja, észrevehet olyasmit is, amit mi, laikusok nem.
      Jobbulást kívánok a cicának! Nektek meg sok örömet vele :)

      Törlés