2012. szeptember 27., csütörtök

Első fonás :)

My first selfmade yarn :)
















































Egyszerűen képtelen voltam türelmesen kivárni a hétvégét, és még éjjel nekiláttam életem első saját készítésű fonalának. A kicsi gombolyag a kép bal szélén az elkeserítő legeslegelső próbálkozás. Még töröm a fejem, hogy mi legyen ebből az elrontott, nyúlfarknyi fonalból, mert biztosan nem dobom ki, de a nagyobb színes (majdnem egyenletes) gombóccal már tudok majd kezdeni valamit. Főleg, hogy még a télen kaptam Lucától egy hatalmas gombolyag puha gyapjút, amit szintén fonni kezdtem még éjjel. A színes és a natúr fonalat majd kombinálom valahogy...
Ami biztos, hogy hihetetlen türelem és rengeteg gyakorlás kell majd, hogy használható fonalakat tudjak készíteni, de nem adom fel, mert hatalmas élmény látni, ahogy a szöszmöszből fonal lesz :) Mindenesetre le a kalappal a fonós hölgyek előtt!
Ha pedig ti is kedvet kaptatok a fonáshoz, a fonnivalót és a kéziorsót Zsutól, a fonós könyvet pedig a Cser Kiadótól szerezhetitek be.

14 megjegyzés:

  1. Ügyes vagy, najd belejössz!
    Nos engem nem fog sosem megkísérteni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt nem lehet tudni :) Én sem hittem magamról, hogy egyszer fonni fogok, vagy legalább is megpróbálom...

      Törlés
    2. eddig én sem hittem magamról, de most már kevés hiányzik, hogy kipróbáljam, olyan lelkesítő látni, amit csináltok.

      Törlés
    3. most már csak be kell fejezni a megkezdett dolgokat, elkézimunkázni több, mint 100 kiló fonalat (de tényleg!), amit az évek során felhalmoztam, kipróbálni a fonalfestést stb, stb, stb.... de a sorban most már ott van a fonás is :D

      Törlés
    4. Ezek szerint nem vagyok egyedül :) Fonalboltot nyithatnék a jelenlegi készletemből, ráadásul nálam is akad jó pár megkezdett kézimunka. És most belekóstoltam a fonásba... Nagyon meditatív sport ez is, nekem való :)

      Törlés
  2. Szia Anna! Hajrá, én is a napokban tettem fel első fonalam:) Ha megnézed, megnyugszol:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az a kékséged nekem nagyon tetszik :) Könnyű volt belőle kötni? Nem tekeredett össze-vissza a fonal?

      Törlés
  3. Gratulálok! Úgy kipróbálnám én is, de annyira türelmetlen vagyok, talán rokkával gyorsabb lenne. De hát mindent az alapoknál kell elkezdeni, aztán jöhet a többi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A rokkás megoldás biztosan gyorsabb, de olcsóbb a kéziorsó. Meg hát ez most egy első próbálkozás volt, nem tudhattam, hogy beválik-e nálam a fonás. Most még lelkes vagyok, ha így is marad, akkor megtanulok rokkán is fonni :)

      Törlés
  4. Olyan szééép! Mindig azt hittem, csak én vagyok olyan "elvetemült", hogy elképesztő mennyiségű fonalat halmoztam fel.... de megnyugtató, hogy Ti is hörcsögök vagytok.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon csinos kis gombócok ezek, első meg második próbálkozásnak! Ugye, micsoda élvezet látni, ahogy alakul...? És megkötni is, akár mobiltoknak, vagy akárminek... :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Tényleg nagy élmény, csak nem megy elég gyorsan... még... Hála égnek van egy teljes nyakmelegítőnyi fonal, úgyhogy előbb-utóbb készítek belőlük valami finom, puha, meleg nyakbavalót magamnak :)

      Törlés