2011. szeptember 3., szombat

A természetes színek természetéről

About natural colours







































Kimondottan szeretem a természetes színeket, a kövek szürkéjét, a homok fehérjét, a fa meleg barnáját. Kicsit idegenkedem a rikító színektől, de azért nem zárom ki őket teljesen az életemből, hiszen néha ezek energiája kell a mindennapokhoz.
A héten vettem egy gombóc neonsárga pamutfonalat (BC Garn Alba eb08), egyszerűen nem tudtam otthagyni a boltban. Szigorú kőszürkét (Barka Kabala Gránit) választottam hozzá. Kicsit meg is illetődtem magamtól, hogy ej de merész vagyok, negyven felett neonszínű holmit fogok kötni magamnak. Hiszen az olyan műszín. Esténként kötögettem is egy kicsit, de még mindig nem szoktam meg igazán a neonsárgát.
Ma ebédre lecsót főzött életem párja, és a konyhapulton véletlenül megláttam egy jajsárga paprikát. Teljesen természetes, anyukám kertjében termett, ehető, valódi paprikát. Egy neonszínű paprikát :)
Azt hiszem, a természetes színek palettáját igencsak ki lehetne bővíteni rikító árnyalatokkal...


Usually we think that natural colours are stonegrey, sandwhite, wooden brown... But what about bright shades, like neon-yellow? It isn't natural? 
This week I started knitting whit this darkgrey (Barka Kabala Gránit) and neon-yellow (BC Garn Alba eb08) cottonyarn. The latter one was a bit strange colour, but I need its energy, so I don't stopped its knitting.
And what I found in the kitchen today? Neon-yellow paprikas :) They are from my mothers garden, not from the Mars, they are ordinary paprikas...
I think we have to give bright shades to the natural colorpalette...








9 megjegyzés:

  1. Na de azért így már nem olyan rikító az a jajsárga:)
    Mi lesz belőle?

    VálaszTörlés
  2. De bizony olyan nagyon rikító :) Ujjatlan pólót kötök belőle, nagyon egyszerű fazonút, amit garbó fölé, mellényként is lehet hordani. Könnyű és haladós munka, ezért is akartam "megbolondítani" egy csipetnyi erőteljes színnel.

    VálaszTörlés
  3. Pedig elsőre azt mondtam, hogy hűűű de ronda, de így a paprika mellett + a szürkével megszelídítve egészen szolíd lett, kiváncsi leszek a végeredményre és hogy tényleg hordani fogod-e :-)))

    VálaszTörlés
  4. Hát erre még én is kíváncsi vagyok, de most azt mondom, hogy igen :)

    VálaszTörlés
  5. Rikító szín, de erre ott éppenséggel szükség van.

    Amúgy én koktélparadicsomban láttam hasonló hupisárgát...

    VálaszTörlés
  6. Én csak meglepődtem, hogy mennyire erős színek vannak körülöttünk, pedig nem is a trópusokon, vagy valamelyik ázsiai országban élünk. Azt azért nem merném bevállalni, hogy egy teljes pulcsit kössek ebből a színből :)

    VálaszTörlés
  7. Nekem is van egy neonzöld Cataniam, többször kézbe vettem már, horgoltam is kicsit, aztán általában visszabontottam. A nyeregsapiban viszont bőven mértem. Nagyon szeretem, de meg kell találni a helyét.

    VálaszTörlés
  8. Annyira jók a fotóid! Nemcsak hogy a paprika meg a sárga fonal, hanem a tálka, meg a szürke is! Jó kis felső lesz ez, vagy mellény, vagy amit akarsz!
    Hogy negyven felett? Én is ott vagyok...Lányom meg is jegyezte nemrégiben, hogy kénytelen velem jönni ha vásárolok, nehogy bemeséljem magamnak, hogy bizonyos dolgokhoz én már ...hm... Pedig dehogy!

    VálaszTörlés
  9. Florentine, igazad van, minden jó valamire, csak el kell találni a helyét és a megfelelő arányokat. Tetőtől talpig nem mernék neonszínbe öltözni, de egy szolid kis csík a ruha alján csak különlegesé teszi a köteményt/ horgolmányt :)

    Adél, köszi :) Azt hiszem, az látszik meg a képeken, hogy nagyon lelkes voltam, amikor készítettem őket. Ha valamit szeretek, az általában jól is csinálom. Ezért nem maradtam az eredeti szakmámnál, mert ott csak közepes teljesítményre voltam képes...
    Amúgy meg ha ezt a neoncsíkos holmit szívesen fogom hordani, akkor jönnek majd az újabb rikítós projektek. Legfeljebb a lányomnak adom majd a cuccaimat :)

    VálaszTörlés