2011. szeptember 4., vasárnap

Pink poncsó

Pink poncho







































A héten elkészült Anna poncsója is, amit már régóta kunyerál tőlem. Mindig az enyémbe bújt bele, nem akarta visszaadni :) Jobbnak láttam, ha nem vitatkozom, hanem az egyik kedvenc színéből, élénk rózsaszínből elkészítem a méretében. Vásároltam 6 gombóc Barka Gerlepár bambusz-pamut fonalat Borbolya árnyaltban, és egy kicsit módosítva a "Nyári naplemente" poncsó mintáján, 6 mm-es tűvel gyorsan meg is horgoltam az áhított ruhadarabot. 80 láncszemmel kezdtem, így pont jó lett Annára a poncsó. Holnap reggel ebben szeretne iskolába menni. Azt hiszem, ezt hívják sikernek :)


Last week I finished my daughter's poncho. She always wore mine, so I chose yarn in one of her favourite colours. I bought 6 skeins of  Barka Gerlepár bamboo-cotton (Borbolya) and crocheted the poncho using my "Summer sunset" poncho pattern. I started crocheting with 80 chains, so it fits Anna well. She wants to go to school in her new poncho tomorrow. I think it is the success :)

19 megjegyzés:

  1. Igazi lányos darab, holnap már tényleg meg kell mutatni!
    Sikere lesz!

    VálaszTörlés
  2. Judit Eszter, csak abban reménykedem, hogy nem hagyja el a kisasszony...

    Emerencia, köszi :)

    VálaszTörlés
  3. Szép lett nagyon, és ha el is hagyja: az ilyen darabokról úgyis az egész iskola tudja, hogy kié! :-)

    VálaszTörlés
  4. :) A mai divatbemutató elmaradt, olyan meleg volt reggel, amikor a suliba indultunk, de ha jól tudom, jön az ősz és a poncsószezon :)

    VálaszTörlés
  5. nem csoda, ha sikere volt a lányodnál, nagyon jól áll neki, csinos lett ez a poncsó is!

    VálaszTörlés
  6. Nekem ma szerencsém volt, este készült el a mini All shawl-am, ma megsétáltattam:-)
    Én pedig mostanában jöttem rá (30 körül), hogy színeket akarok! Csupa nagybetűvel! Ez mondjuk nem azt jelenti, hogy neonzöld cuccokba járok, hanem hogy lehetőleg mindig legyen rajtam valami színfolt. Élénk, feltűnő, vidító. Még figyelnem kell rá, de alakul...

    VálaszTörlés
  7. "Hú Anya, ha tudnád, hogy irigyelte mindenki a poncsómat!"
    Így fog hazajönni, nem kérdés...:)

    VálaszTörlés
  8. Florentin, a kendőd nagyon szép lett, valami hasonlót én is szívesen készítenék, de mostanában nem tudok neki sorszámot osztani... A színek tényleg jók, használni kell őket! Sokáig én is szinte csak feketében jártam, mert az tetszett, de most már próbálgatom a sárgákat, zöldeket, barnákat is, amire eddig még nem vetemedtem. És lehet, hogy kissé meg is bolondultam, de a neonszínek is tetszenek :)

    Adél, tavaly az egyik kislány odajött hozzám, hogy mennyire tetszik neki a horgolt kendőm. Mi lesz most, hogy meglátja Anna poncsóját? Lehet, hogy bérhorgolni is fogok az osztálytársaknak?

    VálaszTörlés
  9. MrsYarnart, köszi :)Pont jól megy a poncsóhoz a csacska macska :)

    VálaszTörlés
  10. Hey..

    Love your work and photos !

    Regards from Berit in Norway

    VálaszTörlés
  11. Hi Berit, nice to see you here and thanks for your kind words :)

    VálaszTörlés
  12. hi!
    so sweet pink poncho.. is it your work?
    & I love your grey sweather and yellow (neon) stripes...♥
    I like your blog a lot!
    *smile & ♥
    from moa

    VálaszTörlés
  13. Hi Moa, many thanks for your lovely comment :) Yes, the poncho is my work, I made it to my daughter. And the half of the sweater is done and I love its neonstripe :)
    Have a nice evening!

    VálaszTörlés
  14. Szia - beleszerettem mindket poncsodba es elkezdtem a nyari naplementet horgolni, de megakadtam. Az elso sor utan a sarkokon szaporitottam es az OK-nak tunk. A harmadik sorban viszont osszezavardotam: itt minden masodik helyre kell ket egyrahajtasost es kozotte egy hely kimarad? Sarkokon szporitom? Valahogy nem all ossze a kep. Azelott egy nagyimintas poncsot csinaltam es az maskepp irja le. Segitseged nagyon megkoszonnem, mert nagyon szep fonalat talaltam a megalkotashoz! Borsika

    VálaszTörlés
  15. Borsika, igen, a harmadik sornál az előző sor minden második pálcája közé (sarkoknál harmadik) kell 1 egyráhajtásos pálcát, 1 láncszemet és még 1 egyráhajtásos pálcát horgolni. A mintában látszik, hogy az 1. és a 3. sarokban nincs szaporítás, mert mindig 4 egyráhajtásost horgolok oda, így a szemek száma nem növekszik. A 2. és 4. sorban azzal szaporítok, hogy kétsoronként 4 helyett 6 egyráhajtásost horgolok. Remélem, tudtam segíteni, és ha van még kérdésed, írj nyugodtan :)

    VálaszTörlés
  16. A 2. és 4. (sorban helyett) SAROKBAN azzal szaporítok, hogy kétsoronként 4 helyett 6 egyráhajtásost horgolok.
    Bocs, eltévesztettem...

    VálaszTörlés
  17. Nagyon szép a poncsó, köszönet a leírásért. Nálunk is készült egy, holnap már fel is avatjuk.

    VálaszTörlés