2017. szeptember 22., péntek

Kendőből sosem elég :)

Crocheted shawl















































Pár napja ránk tört az ősz, hozta minden nyűgét, baját, hideget, esőt, szelet, komor felhőket. Nem kellene ennek örülnöm, de őszintén szólva én már vágytam egy kis hűvösre a nyomorultul meleg nyár után. Most elővehetem végre a kötött és horgolt kendőimet, és készíthetek néhány újat is :)

Az 1001fonalnál választhattam 4 gombolyagnyit az egyik új fonalukból, most a Phildar Phil Otello jutott nekem. Amint megláttam és kezembe foghattam a pihe-puha gombócokat, azonnal tudtam, hogy kendőt horgolok belőlük. Az egyágú merinógyapjú picit sem szúr, viszont annál jobban melenget. Színt választani egyszerű is volt meg nem is, mert sajnos csak kevés árnyalatban gyártják, viszont ami van, az tökéletes. A szürke cirmoshoz piros-rózsaszín-bordó cirmosat választottam, hogy vibráljon egy kis szín az ólomszín időben...















































Egy-két nekifutás után megtaláltam a nekem való fazont és mintát, és ez a kis horgolás-bontás arra is jó volt, hogy lássam, mennyire érzékeny a fonal. Örömmel jelenthetem, hogy bírja az óvatos bontást, nem viseli meg különösebben, ha kicsit maceráljuk.
Horgolás közben jó volt a térdemre teríteni a már elkészült részt, tényleg tuti meleg és cirógatóan puha :)
4 gombócból 3,5 mm-es tűvel egy egész méretes kendőt lehet horgolni, kötve még nagyobb kendők, stólák születhetnek az Otelloból. Tökéletes választás sapka-sál szettekhez, nyakmelegítőkhöz is. És szerencsére ez az Otello nem az az Othello, puhán cirógat, nem fojtogat, amikor a nyakunkra simul :)

14 megjegyzés:

  1. anyag, szín és minta tökéletes összhangja. ennél nem is kell több :)

    VálaszTörlés
  2. Kedves Annás! Nagyon szép lett ez a kendő (is). Lesz hozzá leírás? Szeretném én is meghorgolni.

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű lett ez a kendő, klassz dizájn és színválasztás!

    VálaszTörlés
  4. Imádom az ilyen "egyszerűen nagyszerű" darabokat! Gyönyörű lett, gratulálok! A mintához lehetne kérni egy kis iránymutatást? Épp olyan mintát vadászok, ami nem viszi el magáról a fonalról (malabrigo) a hangsúlyt, csak egy kis keretet és pluszt ad neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen :) Készül a kendő leírása, ajándékminta lesz belőle, amit azok kapnak majd, akik vásárolnak nálam fonalat vagy mintát.

      Törlés
  5. Szeretem a kendőket,annál is jobban a stólákat.:)
    Micsoda fotó a középső! csodás!
    Eddig még nem horgoltam kendőt, lehet nem is fogok,bár ki tudja?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én szeretem a kendőket, de általában nem hagyományos módon, a vállamra, hátamra terítem, hanem a nyakamba kanyarítom.

      Törlés