2016. január 27., szerda

Bárányok a ködben

Lambs in the fog
Már vagy fél éve kinéztem magamnak a ravelry-n ezt a bárányos sapkát, gondoltam, még az ősszel megkötöm, de valahogy mindig elmaradt. A minta alapján készült MrsYarnart sapkája is, amiért teljesen odáig voltam, de jött a karácsonyi készülődés, és ismét nem jutott rá idő, hogy megkössem.
Aztán most, hogy a fb-on is garázdálkodok, rábukkantam a Bárányos sapi csoportra, ahol a jelentkezők lelkesen kötik a szebbnél szebb baris fejfedőket, így én is új lendületet kaptam.
A növénnyel festett fonalaim között kutatva találtam 4 gombolyag egymáshoz passzoló színű Drops Cotton Merinot, ezekből kötöttem a sapkát. A sötétzöldet színkeveréssel állítottam elő, a hagymahéjas barna festést magyalbogyó kék levével festettem át. A barna ecetfa virága vaspáccal, a világoszöldet lila orgona virága adta, a szürke pedig úgy lett, hogy az orgonás festést vaspáccal kezeltem.
A gombolyagok jól mutattak együtt, de sajnos a bárányok bundája alig üt el a világoszöld háttértől, szóval nem tökéletes az eredmény, bár nekem ennek ellenére tetszik. Ezek olyan kis rejtőzködő, félénk bárányok. Pont nekem valók :)

18 megjegyzés:

 1. Szuper lett a sapka, olyan friss, tavasz-zöld a háttér. :)
  Lehet kötnöm kellene egy lágyabb színekből álló barisat, de ahogy szétnéztem itthon, csak élénk színeim vannak. Bár láttam sokan például lilával kötik :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. A lányomnak most élénk színeket próbálok összeválogatni a következő baris sapkához, mert ő is szeretne egyet. Szerintem sokféle színkombinációban jól néz ki ez a minta, mert a bárányok tündériek :)

   Törlés
  2. én kéket láttam a ravelryn, az is csudajó volt.

   Törlés
 2. Hogy lehet, hogy én, aki bárányokkal kel, fekszik, nem bukkantam még rá erre a sapira??? Köszönöm, hogy megmutattad, most teszek félre mindent, és árányos sapit kötök. :-)
  A csoportot hol találom a facebook-on?

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ha jól emlékszem, a Barka Bisztróban indult egy Bárányos sapka csoport. Nagy merészen rákattintottam a csatlakozom gombra, és ez lett a vége :) Jó kötögetést!

   Törlés
 3. Szerintem pont jó, ahogy félig eltűnnek a ködben. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Életszerű, nem? Mostanában úgyis mindig köd van felénk :)

   Törlés
 4. Nekem is tetszik a sapka! Különösen a színe!Szerintem tökéletes lett!!!:o)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Lehetne kontrasztosabb egy kicsit, de én így is örülök az új sapkámnak :)

   Törlés
 5. This is the sweetest hat. Love the lambs! :)
  xx Beca

  VálaszTörlés
 6. Szerintem pont így jó ahogy van, nagyon szép munka. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm :) Hamarosan nekikezdek a következőnek...

   Törlés
 7. és tényleg a ködben :) de nagyon jó! nagyon egyedi :) éppen mostanában gondoltam én is arra, hogy kötök még egyet :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Kíváncsi vagyok, milyen színeket választasz hozzá :)

   Törlés
 8. Ó, de nagyon édes lett a te sapid is - a Mrs Yarnartnál látott barikák óta én is vágyakozom egyre. Csak még meg kellene tanulnom rendesen kötni körben, plusz a cifrázás... Az egyszerűbb minták már lassacskán mennek.
  Kíváncsian várom az élénkebb verziót! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Előbb-utóbb mindenkinek lesz baris sapija, úgy látom :)
   Sajnos az élénkebb változatot még el sem kezdtem kötni, mert nincs itthon megfelelő színű fonal. Abban a kéttonnányi készletben, amit felhalmoztam, nem találtam...

   Törlés