2015. november 9., hétfő

Maradt egy sapkányi fonal...

October vest
















































... az őszi mellényből, igaz, a passzéhoz kellett festenem még fonalat, mert azt nem szerettem volna csíkosra kötni, az már túl színes lett volna szerintem egy 75 éves nagymamának.
















































A mellényt mosógépben is kimostam (kézi mosás programon), és a növénnyel festett színek nem fakultak egyáltalán :) A különleges kókuszgombokat azért választottam a Barkában, mert könnyűek és pont olyan természetesek, mint a mellény alapanyaga (Drops Baby Merino) és a növényi festés. Úgy érzem, ez így kerek...
















































Karácsonyi ajándéknak szánom a mellényt, és csak azért mutatom, mert tudom, hogy Teri mama nem netezik, így nem fog elmaradni a meglepetés :)

I finished the knitted vest with naturally dyed yarn. I sewn coconut buttons on it, I think it was a perfect choice.
I knitted this vest for my mother in law for Christmas, I hope she will be glad :)

17 megjegyzés:

  1. Ó, de szép, nagyon kerek tényleg az egész történet, és olyan jó látni, hogy ilyen szépen végzed el az utolsó simításokat, nem beszélve arról, hogy milyen szépen tálalod a blogon! Nagyon ízesek a fényképeid mindig! (Elkezdtem kötni én is az Árnikaféle gyógynövényes paletta kapcsán egy növényifestett csíkos kardigánt, az is őszi, csak barnás-zöldesebb az összhatás - és valóban, olyan jól esik az embernek ennyire évszak-kompatibilis dolgot csinálni :-) )

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem vagyok őszi típus, ennek ellenére nagyon jó volt őszi színekkel dolgozni. Most amúgy a friss zöldek millió árnyalata foglalkoztat. Talán azért, mert eddig elhanyagoltam őket, és csak most kezdem felfedezni, milyen érdekesek ezek a színek.
      A mellényen szerintem az látszik, mennyire szerettem kötni :)

      Törlés
  2. Csodas lett! Gyonyoru szinek, eszmeletlen tempo :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Ha tudnád, hogy közben más is készülget és hogy 2 napig olyan vacakul voltam, hogy az égvilágon semmit sem csináltam...

      Törlés
  3. Ez egy fantasztikus ajándék lesz!!! Egyszerűen gyönyörű!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Most anyukám kardigánját kell befejeznem...

      Törlés
  4. Ez gyönörü lett!!! minden annyira eggyütt van - a fonal, a szinek, a szép munka - szerintem nagyon fog örülni neki :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Szerintem is tetszeni fog majd az ajándék...

      Törlés
  5. Szia Annás, igazán gyönyörűeket kötöttél az utóbbi pár nap alatt, minden elismerésem! Kis segítődről is küldjél fotót légyszíves - biztosan nagyot nőtt Szöszi! Nagyon várom a híreket róla is! Üdvözlettel: Ibolya

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szöszi tündéri, és majd a héten lefotózom, mert tényleg dokumentálni kell a macskákat is ebben a blogban :) Most csak annyit, hogy foltosodik, sötétedik a bundája, a szeme viszont szép világoskék maradt. Nagyon kedves, dorombolós, és sajnos kissé lopós... Hamarosan jönnek a képek :)

      Törlés
  6. De szeretnék most egy nagymama lenni, és ilyen puha melegséget kapni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretnék egy hasonló mellényt magamnak, csak kevésbé nagyisat :) Talán majd karácsonykor kötök egyet más színben... Láttam a blogodon azt a szuper kardigánt, tuti, hogy egy ilyesmi mellényt is könnyedén megkötnél :)

      Törlés
  7. Még soha életemben nem láttam ennyire szép nagyimellényt, szemet-lelket gyönyörködtető darab.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) Tényleg szívvel-lélekkel készült, talán ez látszik rajta :)

      Törlés
  8. Csodálatos színek kerültek egymás mellé! Milyen egységes a festés!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi :) A festés nem mindenhol egyenletes, de olyan jól passzolnak egymáshoz ezek a színek, hogy nem tűnnek fel az apróbb színeltérések. És amúgy is szeretem, ha kicsit cirmos egy fonal :)

      Törlés