2015. január 3., szombat

Íme 2015 első...

First in 2015
... elkezdett és be is fejezett horgolása. A tonnányi fonal között, amiket a dobozaimban gyűjtögetek, találtam 3 majdnem teljes gombolyagnyi Esti mese fonalat. Talán még emlékeztek erre a végtelenül puha gyapjúfonalra a Barka hőskorából, én akkor szerencsére hörcsögöztem egy jó adagot a különböző színekből. Csak mert csak. Volt hogy tudtam, mi lesz belőlük, de időnként csak a színük és a puhaságuk csábított.

Ezekből a színekből használtam egy keveset évekkel ezelőtt, sötétszürkével kombináltam őket, azt hiszem, Lovag volt a neve annak az árnyalatnak. A vörös, a bordó és a pink színek fantázianevére már sajnos nem emlékszem, de így névtelenül is jól mutatnak együtt. A nyaktekerenc mintája nagyon egyszerű, megtaláljátok a könyvemben Adria néven, csak most szűkebbre (kb. 63 cm körben mérve) és szélesebbre (kb. 33 cm) horgoltam.
Ma reggel kezdtem a következő nyakmelegítőt ugyanezzel a mintával, mert Anna is szeretne egy hasonlót. Ezt még kevesebb láncszemmel kezdtem, és az első, lila káposztával festett fonalaimat használom fel hozzá.

Amúgy ez a modell tökéletes fonalfaló projekt, csak egymáshoz illő színeket kell összeválogatni a meglévő készletből, és addig horgolni, amíg az utolsó centi fonalat is belehorgoltuk a nyakmelegítőbe.
A nyaktekerenc így mutat a próbababán...
... és így, amikor Megátalkodott Zeusz úgy dönt, kicsit mozgalmasabbá teszi a tárgyfotózást :)

16 megjegyzés:

 1. Nagyon szép! A cicusod emeli a fényét! :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Cicusom lopja a nyakmelegítőt. Vagy amit talál :)

   Törlés
 2. izgalmas és mutatós színek. jó ötletet adtál! Zeuszt meg csókoltatom :D

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Szeretem ezeket a színeket együtt, melegek, élénkek, élettel teliek, ráadásul nem is olyan nagyon szokványosak. Zeusznak pedig át is adtam az üdvözleted (itt heverészik mögöttem a kanapén :) ).

   Törlés
 3. Gyönyörű lett. A pink a "Kívánság" volt, ha jól emlékszem. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi :) Igen, most hogy mondod, tényleg Kívánság volt a neve. Annának horgoltam is sapkát belőle, amit hamar el is hagyott...

   Törlés
 4. Beautyful cowl and also nice pictures - especially with the cat :oD
  All the best for 2015, Birgit

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Thank you Birgit :) Zeusz (the cat, or THE CAT) is always so funny, we can't boring with him :)

   Törlés
 5. Én is meg fogom horgolni, ahogy a könyved több modelljét. :)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Örülök :) Majd megmutatod, ami elkészült? Nagyon kíváncsi vagyok...

   Törlés
 6. Nagyon szép lett, a Felhő nekem is kedvencem volt, sajnos a reinkarnálódott énje a másik körúti fonalboltban nagyon drága, pedig a puhasága a régi... Gyönyörűek ezek a színek így együtt!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Igen, így van, és én is a meglévő készletből dolgozom. Anna nyakmelegítője tegnap (egy nap alatt) elkészült, az is Esti mese, csak a festhető változat. Ma abban ment a csaj korizni :)

   Törlés
 7. Sima rizs kötés, ugye? Nagyon mutatós és szép!
  Ez a bolondos kis Zeusz! Micsoda szuper kép a karmairól!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Ez a minta nagyon hasonlít a rizskötésre, de bizony ez horgolás. Tényleg hiányzott a sok kötögetés között a horgolás, ezért készítettem ezt a nyakbavalót. És egy másikat a lányomnak. Zeusz pedig olyan, mint mindig: isteni :)

   Törlés
 8. De meglepődtem, hogy ez horgolás! De mindegy, mert nagyon klassz!
  A Zeusz-mancsot meg elmentettem, van egy "állatkás" albumom, az aranyosságok közt ott van Zeuszka is :o)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Tényleg nagyon hasonlít a rizskötésre, talán ezért is szeretem ezt a mintát annyira. Zeusz pedig tényleg elég fotogén és elég eszetlen is, úgyhogy sok fotó készül róla :)

   Törlés