2014. október 11., szombat

Olyan szomorkásak...

I'm working on the red cabbage sweater
















































... ezek a kékek a délutáni bágyadt napfényben, pedig valójában helyes kis szürkéskék és szürkészöld mindegyik, se nem sötétek, se nem világosak, pont illenek egymáshoz, és a káposztaszag is rég elillant már belőlük :)
Télen hat különböző árnyalatú gombolyagot sikerült festenem lila káposztával, és most jött el a z ideje, hogy randomcsíkos pulcsivá lényegüljenek át. Mivel a 30 deka fonal kevés lesz nekem egy pulcsihoz, festettem még 3 motringot, ezek most várják, hogy felgombolyítsam őket.

















































Jó lenne sokat haladni a hétvégén a kötéssel, mert szükségem lenne egy jó meleg gyapjúpulcsira, ha jönnek a hidegek. És persze az sem utolsó szempont, hogy ezeknek a káposztás fonalaknak a helyére pedig beférnek majd az újabb, növénnyel festett fonalak :)

Legyen szép hétvégétek!

14 megjegyzés:

  1. Beautiful colours! All the shades fits so fine together.
    Have a good time, Birgit

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Thank you Birgit :) That's one of the reasons why I love natural dyeing: I can match colours free, and they are in harmony.

      Törlés
  2. Nem kacagtató színek, az biztos! :) DE! Nekem már eleve jókedvem lesz, ha látom, hogy új bejegyzést mutat a gépem, szeretem olvasni, nézni, hogy mi történik a házad táján! :) ... és ezeknek a szürkés színeknek is megvan a saját hangulatuk. Neked is legyen szép, dolgos hétvégéd! :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek lettek a kis gombolyagok, biztosan szuper lesz a pulcsi is. :) Örülök az új bejegyzéseidnek, már alig várom a következőt. :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem háborgó tenger jutott eszembe ezekről a színekről. De nagyon tetszenek és kíváncsian várom a végeredményt :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Még sokára lesz belőle pulcsi, sajnos nem haladok vele túl gyorsan, de ha elkészült, majd megmutatom :)

      Törlés
  5. Your shades of teal are just delicious - so subtle and stunning together. Regards from Africa, Penny.

    VálaszTörlés
  6. Jaj, lehet hogy a tegnapelőtti kommentem nem ment át... szóval, ezek a leggyönyörűbb színek, legalábbis számomra, igaz, én a szomorkás-édesbús állapotokan is otthon vagyok. Mindenesetre nekem ezek nem szomorúak. Álomszerűek, nyugodtak, meditatívak inkább! Remélem a végeredményt is megmutatod majd! :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze, majd megmutatom a kész pulcsit, csak most félretettem, mert valami gyorsan elkészíthető holmival szeretnék foglalkozni. Annyi sok időt igénylő dolog van körülöttem, muszáj egy olyat is készítenem, amivel két-három napot kell csak töltenem. Mert akkor úgy érezhetem, dolgoztam, küzdöttem, és lám, van is eredménye. Egy pulcsi nem ilyen sajnos...

      Törlés